NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Persoanele cu handicap vor fi evaluate de doua ori pe luna la Pascani

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi va evalua persoanele cu handicap si in localitatile din judet.

Decizia sefilor DGASPC a venit si dupa ce parlamentarii ieseni au cerut autoritatii judetene sa tina cont de numarul mare de persoane care sunt nevoite zilnic sa bata zeci de kilometri pentru a-si ridica certificatele respective.
„Promptitudinea de care s-a dat dovada arata ca în institutiile statului mai sunt oameni care stiu sa evalueze corect o propunere benefica pentru miile de ieseni cu handicap care erau nevoiti sa vina la Iasi pentru a se prezenta în fata unor comisii de specialitate dupa un drum lung si, poate, dupa câteva ore de asteptare. Apreciez raspunsul acestora si cred ca s-au pus bazele unui proiect de lunga durata, în folosul a aproape 16.000 de ieseni”, a precizat deputatul Petru Movila.

Recent, deputatul PDL a transmis Consiliului Judetean Iasi o propunere ce facea referire la deplasarea în teritoriu a unor comisii de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul DGASPC Iasi.
În functie de amplasarea teritoriala, dar si de numarul de cazuri, a fost propusa deplasarea acestora de doua ori pe luna la Pascani si o data pe luna la Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Hârlau, Tibanesti, Vladeni, Belcesti si Raducaneni.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Victimele din autocarul accidentat la Miroslovesti au iesit din coma, dar au aparut alte probleme grave

Redacția

O femeie a lăsat gazul deschis, apoi a căutat câteva minute chibritul. Acum este la spital cu arsuri de gradul II

Oana Cordoneanu

Doi bătrâni prădați și bătuți de hoți cu cagule. Judecătorii pășcăneni i-au arestat preventiv

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site