NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zeci de tone de material antiderapant aruncate pe drumurile din judet

Prima zapada din aceasta iarna a scos din garaj 17 utilaje care au asigurat dezapezirea drumurilor nationale din judet. Este vorba despre utilaje dotate cu lama si plug care au raspandit aproximativ 36 de tone de sare si 45 de tone de material antiderapant. Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi sustin ca nu au fost probleme zilele acestea, ca actiunea a fost una preventiva, iar monitorizarea continua.

Acestia spun ca sunt in alerta continua datorita previziunilor meteorologice care au anuntat cod galben inclusiv in judetul Iasi. “Inca de acum doua zile am actionat preventiv. Un numar de 17 utilaje dotate cu lama si plug au actionat pe drumurile nationale din judetul Iasi, s-au raspandit zeci de tone de sare si antiderapant pentru preventie. Nu au fost probleme speciale. Suntem in monitorizare permanenta, toate districtele sunt in alerta din cauza codului galben. Acum e liniste, dar de sambata iar vor fi ninsori ceva mai abundente”, a declarat Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iasi. Cel putin pentru saptamana ce urmeaza, drumurile nationale care traverseaza judetul Iasi ar trebui sa fie in stare buna, conducerea DRDP sustinand ca utilajele sunt pregatite pentru iarna, iar combustibilul este suficient. “Avem 220 de tone de motorina care ne ajung o perioada de 6-7 zile. Daca se termina, mai avem doua cisterne”, a concluzionat Laicu.

Advertisements

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Edilii locali urmăresc “cu sufletul la gură” Actualitatea TV, dar răspund când își aduc aminte, solicitărilor de informații publice

Marius Parteni

Alertă de caniculă în toată ţara. Temperaturile vor urca până la 36 de grade

Redacția

Studii peste studii și întuneric pe străzi: 42.000 lei pentru un nou studiu de fezabilitare destinat eficientizării iluminatului public!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site