NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pe 9 mai Comunitatea Rușilor Lipoveni din Târgu Frumos sărbătorește „Ziua Victoriei” într-un mod inedit

9 mai 1945 reprezintă pentru Comunitatea Rușilor Lipoveni din România „Ziua Victoriei”, în care armata sovietică a învins armata fascistă.

 

Anul acesta, pentru Comunitatea Rușilor Lipoveni din județul nostru, manifestările organizației vor începe la Iași, printr-o procesiune de depunere a unor coroane de flori, la Cimitirul Eroilor, urmând ca sărbătorirea acestei zile să continue în localitatea Târgu frumos.

În prima parte a evenimentului, începând cu ora 14.00, copiii ruso-lipoveni din școlile aflate pe raza orașului Târgu Frumos, vor prezenta publicului larg desenele relizate de aceștia cu tematica „Ziua Victoriei”, urmând ca de la ora 14.15 să înceapă o masă rotundă la sediul comunității ruso-lipovenești cu privire la importanța națională și internațională a acestei zile.

Începând cu ora 16.30, pe un platou din exteriorul clădirii, va avea loc un concert de muzică și dans cu specific rusesc și la care va concerta, de asemenea, și o formație de muzică tradițională românească.

Evenimentul festiv se va încheia în jurul orei 19.00, când reprezentanții comunității au pregătit un bufet suedez pentru participanții prezenți.

„Comunitatea ruso-lipovenească din Târgu Frumos a fost înființată la începutul anilor 2000, ca fililală a Comunității Centrale de la București, înființată imediat după anul 1989, și de atunci încolo noi am sărbătorit în fiecare an această zi importantă.”, a declarat vicepreședintele CRLR Târgu Frumos, Neculai Feodot.  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Ger năprasnic în toată țara, la final de noiembrie. Zonele în care temperatura scade cu 25 de grade Celsius

Redacția

Fetiță de 7 ani în stare gravă la spital, cu arsuri pe 20 % din suprafața corpului

Oana Cordoneanu

Semnele disperării. Trei femei au încercat să-și ia viața cu pastile

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site