RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pe 9 mai Comunitatea Rușilor Lipoveni din Târgu Frumos sărbătorește „Ziua Victoriei” într-un mod inedit

9 mai 1945 reprezintă pentru Comunitatea Rușilor Lipoveni din România „Ziua Victoriei”, în care armata sovietică a învins armata fascistă.

 

Anul acesta, pentru Comunitatea Rușilor Lipoveni din județul nostru, manifestările organizației vor începe la Iași, printr-o procesiune de depunere a unor coroane de flori, la Cimitirul Eroilor, urmând ca sărbătorirea acestei zile să continue în localitatea Târgu frumos.

  

În prima parte a evenimentului, începând cu ora 14.00, copiii ruso-lipoveni din școlile aflate pe raza orașului Târgu Frumos, vor prezenta publicului larg desenele relizate de aceștia cu tematica „Ziua Victoriei”, urmând ca de la ora 14.15 să înceapă o masă rotundă la sediul comunității ruso-lipovenești cu privire la importanța națională și internațională a acestei zile.

Începând cu ora 16.30, pe un platou din exteriorul clădirii, va avea loc un concert de muzică și dans cu specific rusesc și la care va concerta, de asemenea, și o formație de muzică tradițională românească.

Evenimentul festiv se va încheia în jurul orei 19.00, când reprezentanții comunității au pregătit un bufet suedez pentru participanții prezenți.

„Comunitatea ruso-lipovenească din Târgu Frumos a fost înființată la începutul anilor 2000, ca fililală a Comunității Centrale de la București, înființată imediat după anul 1989, și de atunci încolo noi am sărbătorit în fiecare an această zi importantă.”, a declarat vicepreședintele CRLR Târgu Frumos, Neculai Feodot.  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Problemele ridicate de pășcăneni la audiențele de astăzi. Un bărbat cere loc de muncă la stâna primarului, iar o femeie își acuză un vecin că o hărțuiește

Răzvan Grecu

Persoanele care vor suna la 112 vor putea fi localizate prin satelit și nu va mai fi nevoie să furnizeze locul exact în care se află

Redacția

Depuneri de coroane la statuia domnitorului Ştefan cel Mare. Şefii Primăriei au lipsit de la eveniment (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...