RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Atacuri TERORISE la Londra! O furgoneta a intrat intr-un grup, sase morti, 20 de raniti, trei suspecti impuscati mortal

Un microbuz de culoare alba a lovit mai multe persoane in apropierea statiei London Bridge, mai multe echipaje de politie si salvare venind la fata locului si izoland zona, relateaza BBC. Un al doilea incident a avut loc in Borough Market, iar un al treilea la Vauxhall. Politia londoneza a anuntat ca sase persoane au fost ucise si 20 ranite, in incidentele din capitala Marii Britanii. Trei barbati suspecti au fost impuscati mortal, mai anunta Politia metropolitana.

 

  

BBC: Ce se stie despre incidentele de la Londra

Poltia britanica a primit sambata, la ora locala 22:08, apelul care anunta ca un vehicul a lovit pietonii la London Bridge, vehiculul, un microbuz alb, a continuat sa mearga catre Borough Market, iar din masina au coborat barbati care au injunghiat mai multe persoane, inclusiv un ofiter de politie, informeaza BBC, care face o cronologie a incidentelor care au avut loc sambata seara in Londra.

Prezentam succesiunea evenimentelor:

– Politia metropolitana spune ca a inceput sa primeasca informatii ca un vehicul a lovit pietoni pe Podul Londrei la ora 22:08.

– Vehiculul, un microbuz alb, a continuat sa meraga de la London Bridge catre Borough Market.

– Suspectii au coborat din masina si mai multe persoane au fost injunghiate, inclusiv un ofiter de politie.

– Trei barbati considerati suspecti au fost impuscati mortal la opt minute dupa primul apel care anunta incidentele.

– Suspectii purtau veste explozive false. Identitatea lor nu a fost anuntata.

– Sase persoane au fost ucise si cel putin 30 au fost transportate la spital.

– Atacul nu a fost inca revendicat.

UPDATE 05:40 Cel putin 20 de persoane au fost transportate la spital, potrivit Serviciului de ambulanta din Londra

In urma atacului de la London Bridge si Borough Market, reprezentantii Serviciul de Ambulanta din Londra au declarat ca cel putin 20 de persoane au fost transportate la sase spitale din capitala britanica.

“Am decretat stare de urgenta majora si continuam sa lucram indeaproape cu alti membri ai servicilor de urgenta”, se arata intr-un comunicat al Serviciului de Ambulanta din Londra.

UPDATE 03:38 Explozii controlate in centrul Londrei, in cursul operatiunilor politiei

O serie de explozii controlate s-au auzit in centrul Londrei in cursul operatiunilor politiei dupa atacurile teroriste, informeaza publicatia The Guardian.

Exploziile s-au auzit in London Bridge si Shard, in cursul descinderilor agentilor serviciilor de securitate in cautarea suspectilor.

UPDATE 03:20 Presa britanica scrie ca sapte persoane si-ar fi pierdut viata in cele trei incidente de securitate, insa oficialitatile de la Londra nu au confirmat aceste date

Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, a declarat ca pana la aceasta ora nu se cunoaste daca printre victime se afla si cetateni romani:

„Avem celula de criza la nivel ambasadei. Comunicam intre noi si cu autoritatile britanice. Suntem in zona informatiilor neconfirmate oficial. Metropolitian Police, care trebuie sa dea anumite informatii, nu a confirmat numarul de 7 morti pe care presa il vehiculeaza. Sunt informatii care circula in special pe Twitter, pe retelele de socializare, dar nu exista un punct de vedere oficial. Noi am luat legatura cu Foreign Office, cu ministerul de Externe Britanic. Deocamdata la acel nivel nu exista date privind identitatea victimelor si romane sa stam in legatura pana maine dimineata sa vedem in ce masura, Doamne fereste, printre victime se numara si catetani romani. Au fost trei incidente intr-un interval de o ora, intr-un perimetru destul de restrands din centrul Londrei. Eu cred ca e nevoie de calm si sa vedem si care a fost natura acestor incidente. Acum suntem la cald. E prematur sa emitem judecati de valoare.”, a spus Dan Mihalache la Digi24.

 

 Sursa www.bzi.ro

Related posts

Tentativă de suicid cu otravă de șobolani

Oana Cordoneanu

O fetiță de 13 ani riscă să ajungă în scaunul cu rotile. Operația salvatoare este singurul dar de Crăciun ce ar face-o fericită 

Oana Cordoneanu

Pensionarii sunt nemulțumiți că majorarea pensiilor nu acoperă nici măcar media scumpirilor din ultimul an

Redacția
Încarcă...