NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Normalitate și Prosperitate: Gradul de îndatorare al municipiului s-a dublat față de anul 2012!

La patru ani de la preluarea mandatului de primar, Dumitru Pantazi a anunțat, în urma unei solicitări făcută de NewsPascani.com, gradul de îndatorare al municipiului.  

Situația economică a Paşcaniului nu este una roz, gradul de îndatorare dublându-se practic în această perioadă.

De vină sunt creditele luate pentru asfaltarea a trei străzi din municipiu, 4.000.000 lei, un împrumut guvernamental de 1.500.000 lei pentru achitarea unor datorii din mandatul fostului edil Grigore Crăciunescu, dar și două leasinguri prin care se vor achiziționa utilaje.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

 

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

În acest moment gradul de îndatorare este de 13,85%, iar după semnarea contractelor de leasing va ajunge cel mai probabil la 15%. Conform legislației în vigoare, o Administrație Publică se poate îndatora în limita a 30% din veniturile proprii.

“Limita maximă de îndatorare admisă este de 30% din veniturile proprii ale Primăriei Municipiului Paşcani. Pentru anul 2016, indicatorii pe perioada serviciului datoriei publice locale a împrumutului pentru care s-a solicitat autorizarea contractării se ridică la 13,85%, iar în 2017-2019 va scădea (13,45 %, 13 % şi 7,97 %). În legătură cu leasingul, depinde foarte mult de partea de rambursare a respectivelor maşini, sau pe ce se fac creditele. În momentul de faţă sunt doar cele contractate nu şi cele care urmează să fie contractate. Prin leasingurile pe care noi ni le propunem să le facem, ar putea să crească undeva la 15 %, dar este un calcul estimativ”, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani.

Menționăm că în anul 2012 gradul de îndatorare era de 8%, iar în 2013 de 10,42%.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primăria face economie la bugetul din fondurile alocate pentru deszăpezire

Marius Parteni

Bodoașcă despre patinoarul șters din buget de secretarul Irina Jitaru: „Este un fals! Este o infracțiune din punctul meu de vedere!”

Răzvan Grecu

Prima zi de școală: Festivitățile de deschidere a noului an școlar la unitățile de învățământ din Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site