NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria caută finanțare europeană, pentru reabilitarea Lacului Peștișorul

Consilierii locali și conducerea municipalității au în plan să demareze lucrări de reabilitare a Lacului Peștișorul. Un prim pas va fi efectuarea unei documentații de avizarea lucrărilor de investiții (DALI), obiectiv ce a fost prins cu finanțarea în lista de investiții pentru anul acesta.

Subiectul a fost discutat în ședința de Consiliu Local ce a avut loc ieri, după ce consilierul Ionuț Prodan a adresat o interpelare în acest sens.

„Vizavi de Lacul Peștișorul ce aveți de gând să faceți? Întrebare pentru domnul primar, în mandatul trecut permanent aveați soluția, nu ne-ați comunicat-o încă,” a întrebat Ionuț Prodan, consilier local din partea PSD.

Primarul Marius Pintilie a explicat că va încerca accesarea banilor europeni prin depunerea unei solicitări în acest sens, atunci când se va deschide axa în care se vor finanța lucrări de revitalizare și regenerare. În cazul în care nu se va reuși acest lucru, lucrările se vor face din bugetul local, însă investiția se va întinde pe cel puțin 2 ani.

  

„Soluția este comunicată. Vom avea un studiu de fezabilitate pe bugetul din anul acesta, așa cum am spus și în altă ședință de Consiliu Local. Este o prioritate pentru toată lumea. Din studiul de fezabilitatea vor reieși niște costuri, sperăm să găsim finanțare, alta decât bugetul local. Dacă nu, va trebui să facem pe bugetul local. Anul următor, peste doi ani de zile, din bănuții noștri. Eu sper însă să găsim finanțare pe Revitalizarea și regenerarea urbană. Acolo cred eu că este varianta, dar nu s-au deschis axele pentru finanțare. Problema nu e realizarea studiului de fezabilitate, ci finanțarea lucrărilor. Pentru că nevoia de bani la Primărie este mare. Noi începem treaba,” a transmis Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Reamintim că situația Lacului Peștișorul a mai fost în atenția aleșilor locali și în primul mandat al primarului Dumitru Pantazi, atunci când aceștia au aprobat lucrări pentru reabilitarea unuia dintre maluri, în valoare de 1 milioan de lei, însă proiectul nu a fost implementat de fostul primar.

Advertisements

Related posts

Moș Crăciun, renii și brazii au apărut în piațeta de pe platoul Primăriei Pașcani

Marius Parteni

Se poate! Platformă subterană de colectare a deșeurilor – proiect pilot

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi bagă orașul în datorii pentru reabilitarea iluminatului public, deși Uniunea Europeană finanțează cu 98% astfel de proiecte!

Răzvan Grecu
Încarcă...