NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Nemulțumiri în rândul comercianților de bună credință din piața vale a municipiului!

Sătui de promisiuni, de termenele și motivele anunțate pentru modernizarea pieței din vale, o parte din agenții economici nu mai suportă haosul din această locație. Ei nu mai au încredere că locația va deveni un obiectiv atractiv pentru comunitate.

Proiectul de modernizare promis de ani de zile, mizeria și taxele mari plătite, îi determină pe agenții economici de bună credință din piața din vale, să creadă că nimeni nu își dorește un comerț civilizat. O parte din aceștia au apelat la jurnaliștuii de la Actualitatea Tv pentru a vorbi despre modul în care își desfășoară acrtivitatea, dar și despre faptul că nimeni nu i-a chestionat în ceea ce privește modul de elaborare a proiectului referitor modernizarea pieței din vale.

“Este o mizerie de nedescris. Noi plătim taxe și impozite, dar după cum se vede, nimeni nu este preocupat de organizarea activității”, ne-a declarat Costel Baciu, un agent economic din piața din vale.   

Trotuare degradate, buruieni crescute printre pavele, modul de facturare a utilităților, excrementele provenit de la animale, câinii comunitari care patrulează și spații goale neutilizate, sunt câteva dintre problemele ridicate de cei cu care am vorbit astăzi.

Advertisements
  

“Ne dorim un comerț civilizat. Ne dorim condiții optime. Vrem ca cetățenii să revină la cumpărături în piață, nu să fugă de noi. Nu înțelegem de ce nu se poate ca acel comerț destinat producătorilor, acolo unde se vând legume și fructe, nu poate fi mutat pe platoul pieței. Sunt firme, aici în Pașcani, care pot realiza tarabe de orice tip, acoperite sau neacoperite, la prețuri modice. Nu trebuie miloane de lei aruncate pentru lucruri minore”, mai spune Costel Baciu.

Ca tot modul în care sunt organizate lucrurile în piața din vale, în comparație cu cea din zona deal, agenții economici au dat exemplul acelei locații unde se vând produsele lactate. Acolo comercianții ce vând produse lactate nu beneficiază de nicio condiție minimă de igienă. Ei nu au o toaletă sau chiuvetă, de care să se folosească, fiind nevoiți să își facă nevoile unde apucă.

Mai mult decât atât, comecianții de bună credință sunt nemulțumiți de modul cum se fac repartizările pe partea de cheltuieli ce țin de utilități.

Am prezentat opiniile comercianților viceprimarului Cristian Rățoi. El spune că orice reorganziare a activității în piața vale, ține de proiectul privind modernizarea acestui obiectiv, asumat prin licitație de către firmele ce au câștigat licitația.

În conferința de presă de joi, 8 septembrie, primarul municipiului a explicat că ultima propunere a proiectantului este în regulă din punct de vedere arhitectural, doar că prelungirea termenului de livrare a proiectului până în luna decembrie 2022 nu poate fi acordată.

Advertisements

Mai mult, Pintilie pare hotărât să tranșeze această dispută în justiție, acolo unde municipalitatea ar putea cere de la proiectant și constructor daune echivalente cu sumele împrumutate și dobânzile plătite până acum pentru acest proiect.

„A trimis o nouă propunere pentru clădirea nouă de acolo și eu le-am spus că de principiu sunt de acord cu designul clădirii, care este o clădire simplă, se încadrează perfect pe arhitectura celor două clădiri existente, corpul C3 și C4, adică unde sunt standurile acuma, nu fac referire la hala mare. Ei au cerut un nou grafic până în decembrie. Eu nu sunt de acord cu un nou grafic până în decembrie.Trebuie să chemăm juriștii, trebuie să vedem ce putem face pe acest contract”, a explicat primarul Marius Pintilie. 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Plombări din 18 martie, dacă se încălzește: 100 de tone de mixtură asfaltică drept garanție pentru calitatea materialului de anul trecut

Marius Parteni

Subiecte importante pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Comisiei Tehnice de Organizare a Circulației Rutiere

Marius Parteni

Măsuri sporite de securitate în Primăria Pașcani: 9 camere de luat vederi iar paznicii vor fi îmbrăcați în uniforme și dotați cu spray lacrimogen

Marius Parteni
Încarcă...