NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O firmă din Pașcani a fost amendată cu 1.000 de lei după ce angajații au aruncat deșeuri din construcții în tomberoane

Camerele de supraveghere pe care municipalitatea le-a instalat în apropierea platformelor pentru colectarea deșeurilor au devenit principala armă împotriva celor care nu respectă regulile de depunere a deșeurilor. Ieri, o firmă din Pașcani a fost identificată ca fiind proprietara unei autoutilitare din care au fost descărcați și aruncați în pubelele municipalității mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții.

Amenda aplicată a fost de 1.000 de lei, iar Primăria Municipiului Pașcani plănuiește să ia astfel de măsuri împotriva ficărei persoane care nu depozitează deșeurile conform regulamentului de salubrizare.

Astfel, la platformele municipalității de colectare a deșeurilor se pot depozita reciclabile și menajere. Deșeurile rezultate din construcții se colectează direct de la poartă de firma de salubrizare, cu un cost infim de 30 de lei pe tonă, iar deșeurile voluminoase, cum ar fi: saltele sau mobilierul vechi, dar și cele vegetale și textile se primesc gratuit la punctul de colectare intermediar înființat la Serele Municipiului Pașcani.

În urmă cu câteva săptămâni, Claudiu Bodoașcă explica faptul că în municipiul Pașcani vor fi instalate mai multe astfel de camere. În funcție de gravitatea abaterii surpinse pe camere se vor da avertismente de către Poliția Locală sau direct amenzi.

Advertisements
Advertisements
  

„Am avut montat o cameră de luat vederi autonomă la un punct de colectare a gunoiului. N-am făcut public pentru că am vrut să vedem, era o cameră test. Dar, se pare că suntem convinși că și-a dovedit utilitatea. Am monitorizat atât activitatea societății de salubritate care face acest serviciu în Pașcani și am descoperit deficiențe și la ei, pe care le-am corectat, iar când e vorba de imagini video nu a mai avut ce spune. Astăzi a fost semnat contractul pentru încă zece camere autonome care vor fi montate în perioada următoare. Când vor veni vor fi livrate la punctele de colectare. Am identificat deocamdată zece puncte de colectare sensibile, unde ne lovim de abandonarea deșeurilor din construcții sau deșeuri vegetale deșeuri puse neconform. O să vedem ce se va întâmpla, dar vă spunem că suntem motivați să facem ordine pe acest segment și anume: grija față de mediu, grija față de aer și o colectare selectivă la Pașcani”, declara în urmă cu câteva săptămâni Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Legea 92/2021 privind regimul deşeurilor prevede sancţiuni între 10.000 şi 20.000 lei pentru abandonarea/depozitarea deşeurilor în locuri nepermise. În cazul în care fapta este suprinsă în flagrant se dispune ca măsură complementară şi confiscarea mijlocului de transport din care a fost abandonate deşeurile.

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO: Bărbatul care a agresat o femeie pe o stradă din Iaşi a fost reținut

Redacția

Bărbat din comuna Ion Neculce reținut după ce a încălcat un ordin de restricție față de soție

Teona Gherasim

81 kilograme de opiu au fost găsite ascunse deasupra cabinei unui autocamion. Drogurile valorează 1,5 milioane de euro

Redacția
Încarcă...