RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Furnizorii de energie cer Guvernului să precizeze dacă menține schema de PLAFONARE a prețului. În proiectul de buget nu apare nicio sursă de finanțare

Conducerea Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) solicită public Guvernului să precizeze dacă menține schema de plafonare a prețurilor la energie – așa cum au transmis oficialii, până în martie 2025 – din moment de proiectul legii bugetulului pentru anul următor nu include nicio sumă pentru finanțarea acestor sume, existând „amenințarea iminentă de a fi în imposibilitatea asigurării energiei necesare”. Totul vine și pe fondul întârzerilor pe care le are statul la plata deconturilor pentru furnizori.

Conducerea ACUE susține că Guvernul dinamitează schemele de plafonare a prețului energiei livrate clienților: 0 lei pentru compensarea clienților și risc de colaps pentru întregul sector energetic.

Potrivit datelor publice citate, proiectul Legii bugetului pentru anul 2024 nu include nicio sursă de finanțare pentru schemele de sprijin pentru consumatorii de energie, iar în acest moment restanțele la plată sunt deja de peste 3 miliarde de lei și nici acestea nu sunt acoperite în buget.

continuare pe gandul.ro

  

Related posts

Vrei să lucrezi la stat câteva ore într-o lună și să primești 720 de lei? Primăria anunță recrutări pe funcții cheie!

Răzvan Grecu

Bani pentru proprietarii de păduri

Redacția

ApaVital susține că Primăria a înlocuit conducta de apă pe Aleea „Plozilor”! Primarul îl contrazice pe Doruș și spune că operatorul de apă a făcut lucrarea!

Răzvan Grecu
Încarcă...