NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ziua Mondială a Educaţiei este privită cu tristeţe de cadrele didactice din Paşcani

Pe 5 octombrie, în întreaga lume, se sărbătorește Ziua Mondială a Educației.  Evenimentul  ține să ne reamintească  faptul că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale. 

"În fiecare an pe 5 octombrie noi sărbătorim Ziua Mondială a Educației, însă în fiecare an trăim același gust amar pentru că așa cum ne-am obișnuit dupa '90 încoace cei care ar trebui să aibă mai mult grijă de Sistemul Național de Învățământ lovesc an de an, sistematic în sistem. S-ar părea că ei nu înțeleg că educația și sănătatea sunt priorități naționale și sunt lucruri importante pentru o societate normală și sănătoasă. Se știe că într-un stat în care educația nu este cum trebuie, când nu funcționează corect, creșterea actelor de indisciplină la un anumit grad de incultură și asta creează o supărare care nu va trece până când statul nu va pune accent și nu va lua niște măsuri concrete în această direcție", ne-a declarat Mirel Pristavu, președinte Sindicatul Învățământ Spiru Haret Iași.

Sub sloganul Investim în educație, investim în copii, investim în viitor, președintele  Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret", Marius Ovidiu Nistor  a redactat o scrisoare deschisă către tinerii societății contemporane, către părinți, către cadre didactice, dar și către toți cei interesați de prestarea serviciilor educațioanale în România.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Mesajul tulburător al unui medic neurolog, despre sistemul de învăţământ din România: „Copiii noştri nu numai că nu au copilărie, dar se şi îmbolnăvesc“

Redacția

Cele 8 situații cu care se pot confrunta profesorii și elevii la încheierea mediilor. Noi precizări de la Ministerul Educației

Redacția

Raport. Ciocnirea generaţiilor în şcoală: elevii şi dascălii au o relaţie tensionată

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site