NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Moaștele Sf. Varlaam de la Mănăstirea Secu au fost aduse la biserica „Sf.Voievozi” din Pașcani

Credincioșii pășcăneni se pot ruga timp de trei zile la moaștele Sfântului Varlaam de la Mănăstirea Secu, care au fost aduse astăzi la biserica “Sfinții Voievozi”.  

 Slujba de întâmpinare la poarta bisericii din Pașcani a fost ținută de protopopul Pavel Postolachi împreuna cu preoții care slujesc la acest lăcaș de cult.

Câțiva zeci de enoriași au participat la acest eveniment religios și s-au rugat cu lumânări în mână. Moaștele vor vi duse înapoi la Mănăstirea Secu, duminică, 9 noiembrie.

În luna februarie 2007, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Sinodului Mitropolitan Iași, a aprobat canonizarea Mitropolitului Varlaam Moțoc. Proclamarea oficială a canonizarii a avut loc la data de 30 August 2007 la Mănăstirea Secu, locul unde se află și mormântul marelui ierarh.
În luna iunie 2007, osemintele Sfântului Ierarh Varlaam au fost deshumate din mormântul aflat în peretele de sud al bisericii mănăstirii. Este considerat părintele limbii române literare.

 Menționăm faptul că duminică, 9 noiembrie, Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și  Bucovinei va oficia Sfânta Liturghie, când va fi făcută și pomenirea ctitorilor Vistiernicul Iordachi Contacuzino alături de soția sa Alexandra.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Nelu Tătaru, după modificarea Legii stării de alertă: Vom încerca să reașezăm măsurile

Redacția

Sfinţirea uleiurilor dinaintea Paştelui, astăzi la catolici

Redacția

Praznic împărătesc: Buna Vestire. Prima dezlegare la peşte din Postul Paştilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site