RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Constantinescu a luat locul primarului în Adunarea Eparhială care reprezintă Protopopiatul Pașcani

Desemnarea noilor membri ai Adunării Eparhiale a avut loc astăzi la Protopopiatul Pașcani.

 

Timp de patru ani, aceştia vor fi consultaţi în ceea ce priveşte aprobarea contului de execuţie bugetară, precum şi a bilanţului financiar-contabil al eparhiei. Bugetul general şi luarea unor decizii pentru asigurarea bunurilor bisericeşti intră tot în sarcina membrilor Adunării Eparhiale. Prin vor secret, din rândul preoților a fost ales Petru Apostol de la parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Tg.Frumos, iar dintre mireni, senatorul Florin Constantinescu și inginerul Ioan Bondariu.  

  

Au mai fost înscriși pe lista candidaților învățătorul Gheorghe Pârlea din Miroslovești și preotul Ioan Juncănaru din parohia Lunca.

Timp de patru ani, din adunarea eparhială care a reprezentat Protopopiatul Pașcani a făcut parte primarul Dumitru Pantazi, administratorul public Gică Zanet și preotul Petru Apostol din Tg.Frumos. Edilul local nu a mai putut candida, pentru că este la al doilea mandat, iar Gică Zanet s-a retras.

 Astăzi, în toată Patriarhia Română s-au organizat alegerile pentru membri în Adunarea Eparhială a fiecărei Episcopii. Legislatura pentru un membru durează 4 ani de zile. În timpul acestor ani, ei participă la activitățile economice, culturale, misionare și filantropice, care țin de activitatea unui centru Eparhial. Analizează în fiecare an bugetele fiecărei Eparhii și pe sectoare sunt analizate toate activitățile. Rezultatele alegerilor de astăzi au fost destul de strânse, diferența între voturi fiind mică”, ne-a declarat preotul Pavel Postolachi, Protopopul Pașcaniului.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Partidă de sex cu final tragic! Pășcănean condamnat la 14 ani de închisoare

Redacția

Sâmbăta Mare: Ultima zi din Săptămâna Patimilor și din Postul Paştilor. Ce e bine să faci înainte de Învierea Domnuluia Domnului

Redacția

Pantazi și Nedelcu au plătit în 2018 un studiu pentru securitatea la incendii în piețe! Soluția expertului a fost de eliberare a căilor de acces și evacuare în caz de incendiu, în piața vale (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...