NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

„Legea defăimării” scrisă de Dragnea, aprobată de deputaţii jurişti. PNL: „Se reglementează cenzura pe Facebook şi e un pumn în gură dat ziariştilor”

Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marţi ”Legea defăimării”, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi.

  

 

Legea iniţiată de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Naţional pentru Combarerea Discriminării se va înfiinţa Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care va avea rol de prevenire şi sancţionare a defăimării sociale, definită ca ”fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social”.

Deputaţii jurişti au decis ca sancţiunile aplicate de acest Departament să fie cele prevăzute în Ordonanţa Guvernului 137/2000, adoptând un amendament depus chiar de Liviu Dragnea.

Citiți articolul integral pe Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Dragnea: Am votat cu speranţa că ziua de azi poate fi un început pentru un drum nou pentru PSD

Redacția

Raport: Colectiv a fost renovat cu alte materiale decât cele cerute de patroni

Redacția

Comandamentul NATO din Bucureşti a fost activat. Pentagonul trimite echipamente şi tehnică grea de luptă la Kogălniceanu.

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site