NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

„Legea defăimării” scrisă de Dragnea, aprobată de deputaţii jurişti. PNL: „Se reglementează cenzura pe Facebook şi e un pumn în gură dat ziariştilor”

Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marţi ”Legea defăimării”, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi.

 

Legea iniţiată de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Naţional pentru Combarerea Discriminării se va înfiinţa Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care va avea rol de prevenire şi sancţionare a defăimării sociale, definită ca ”fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social”.

Deputaţii jurişti au decis ca sancţiunile aplicate de acest Departament să fie cele prevăzute în Ordonanţa Guvernului 137/2000, adoptând un amendament depus chiar de Liviu Dragnea.

Citiți articolul integral pe Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Alertă din cauza gripei AH1N1. Filtru sanitar la graniţa cu Ucraina, unde este epidemie

Redacția

Sistemul care îi va face pe militari să fie INVIZIBILI pe radar. Ideea aparţine specialiştilor armatei americane

Redacția

Transgaz: Nu este cazul să declanșăm situație de urgență în alimentarea cu gaze, în ciuda temperaturilor foarte scăzute

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site