NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Dacian Cioloş a avut o discuţie cu Patriarhul Daniel. Guvernul anunţă că va finanţa proiectele de investiţii importante ale Bisericii/ Ce spune Patriarhia

Premierul Dacian Cioloş a avut, duminică, o discuţie cu Patriarhul Daniel, în care l-a asigurat că va finanţa proiectele de investiţii importante ale BOR şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare, “în funcţie de posibilităţi”, pentru lăcaşele de cult în construcţie.

  

 

Într-un comunicat al Executivului se precizează că premierul Dacian Cioloş a avut, duminică dimineaţă, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocărilor bugetare pe anul 2016.

“Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent atât în ceea ce priveşte personalul clerical cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din acestă perspectivă”, potrivit sursei citate.

La rândul său, Patriarhul Daniel a subliniat că Biserica va sprijini activ demersurile Guvernului de a îmbunătăţii condiţiile de educaţie ale copiilor şi tinerilor din mediul rural şi ale calităţii actului medical în spitale.

Citește articolul integral pe MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Semnal de alarmă de la oamenii de ştiinţă: Rezistenţa la antibiotice „de ultimă instanţă” s-a răspândit pe tot globul

Redacția

Acest nou emiţător ar putea face conexiunea Wi-Fi de 10 ori mai rapidă

Redacția

Norocoșii pleacă în concediu pe tichete! Primele vouchere de vacanță pentru angajați au fost deja tipărite

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site