RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Dacian Cioloş a avut o discuţie cu Patriarhul Daniel. Guvernul anunţă că va finanţa proiectele de investiţii importante ale Bisericii/ Ce spune Patriarhia

Premierul Dacian Cioloş a avut, duminică, o discuţie cu Patriarhul Daniel, în care l-a asigurat că va finanţa proiectele de investiţii importante ale BOR şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare, “în funcţie de posibilităţi”, pentru lăcaşele de cult în construcţie.

  

 

Într-un comunicat al Executivului se precizează că premierul Dacian Cioloş a avut, duminică dimineaţă, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocărilor bugetare pe anul 2016.

“Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent atât în ceea ce priveşte personalul clerical cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din acestă perspectivă”, potrivit sursei citate.

La rândul său, Patriarhul Daniel a subliniat că Biserica va sprijini activ demersurile Guvernului de a îmbunătăţii condiţiile de educaţie ale copiilor şi tinerilor din mediul rural şi ale calităţii actului medical în spitale.

Citește articolul integral pe MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Alina Gorghiu, audiată ca martor în dosarul lui Mihail Vlasov

Redacția

Peste 50% din copiii de la Şcoala nr.16 Piteşti, absenţi de la cursuri după toxiinfecţia alimentară

Redacția

ANAF a declanșat operațiunea “Cristal”. Cine sunt cei vizați de controale

Redacția
Încarcă...