NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Sute de bolnavi de scleroză multiplă nu mai primesc medicamente de trei luni

Situaţie şocantă pentru bolnavii de scleroză multiplă rămaşi fără terapie! Cei care mai sunt în viaţă s-au tratat în ultimul timp cu medicamente rămase de la pacienţii care au murit. Dar şi acelea s-au terminat. Netratată, boala duce la paralizie, orbire şi chiar moarte. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă controale.

  

 

A fost primul şoc pentru Bogdan, acum 18 ani, când l-a lovit brusc boala care atacă sistemul nervos central. Cu tratament, a ţinut-o sub control.Bărbatul nu a mai primit de trei luni terapia asigurată de stat prin farmacia de spital. In aceeaşi situatie sunt peste 300 de bolnavi care ar trebui să primească tratamentul de la Spitalul Militar Central.

Dacă e oprit tratamentul, consecinţele pot fi teribile.

Spitalul Militar Central explică în scris de ce sunt probleme. Cele trei firme care aduceau medicamentul au refuzat să-l mai livreze la preţul convenit printr-un acord-cadru. Spitalul a reziliat contractul şi a lansat o licitaţie deschisă pentru un alt acord. Nu au fost contestaţii.

Cele trei firme care voiau bani mai mulţi au blocat însă procedura prin care bolnavii ar fi primit tratamentul mai repede. Spitalul a lansat o cerere de ofertă pentru nevoi stringente. Există un câştigător, dar concurenţii au făcut contestaţie. Iar spitalul aşteaptă rezultatul. Boala nu aşteaptă însă.

Tratamentul care opreşte evoluţia spre paralizie şi chiar deces costă o avere. Statul îl plăteşte pentru toţi cei care obţin aprobare prin programul de scleroză multiplă. Sunt peste trei mii de pacienţi trataţi gratis.

Sursa: StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC COMUNA RUGINOASA

Redacția

Ministrul Ana Costea, anunţ despre legea salarizării: E nevoie de criterii obiective şi să se elimine subiectivismul

Redacția

Cauzele reale care au dus la izbucnirea celor două războaie mondiale. Ce a cauzat zeci milioane de vieţi irosite şi pagube de sute de miliarde de dolari

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site