RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi şi părinţi, invitaţi la o lecţie de nutriţie cu un specialist din Iaşi

Copilăria este perioada în care cei mici învaţă să discearnă binele de rău în toate formele sale, chiar şi când vine vorba de alimentaţie. Pe baza acestui fapt, elevii de la Şcoala Iordache Cantacuzino au fost invitaţi astăzi la o lecţie despre alimentaţie, cu sfaturi utile din partea unui medic nutriţionist. La activitate au luat parte şi câţiva părinţi.

 

 

  

Totul a făcut parte din cadrul unui proiect în care elevii sunt îndrumaţi să mănânce responsabil, întrucât o minte sănătoasă se poate dezvolta numai într-un corp sănătos.

Copiii din clasele a IV-a s-au dovedit foarte atenţi şi interesaţi de tema propusă spre discuţie. Ei au dat dovadă că ştiu care sunt alimentele sănătoase şi care sunt cele care provoacă probleme organismului.

Medicul nutriţionist le-a spus că micul dejun înainte de a pleca la şcoală este primordial. Copiii au aflat astăzi că oul este cea mai importantă sursă de proteine, în timp ce margarina trebuie exclusă din alimentaţie, fiind toxică.

Spre finalul activităţii a avut loc o sesiune de întrebări şi răspunsuri unde copiii şi-au exprimat curiozităţile. Micuţii au fost interesaţi despre cum sunt făcute eurile din chipsuri, de ce nu este sănătoasă mâncarea fast food, şi ce anume creează dependenţa pentru unele alimente.

La final, toţi copiii care au interacţionat cu medicul nutriţionist, au  fost premiaţi. 

Related posts

O nouă umilință pentru directori. Evaluați de tot felul de habarniști impuși de partide

Redacția

„Biblioteca în suburbii”: Activitate organizată de Biblioteca „Leonard Gavriliu” din Pașcani (Foto)

Redacția

Profesor din Pașcani, care predă Școala Gimnazială Sirețel, selectat în programul Teach for Romania

Redacția
Încarcă...