NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

ISU: „Marţi 13”- Ziua porților deschise la subunitatea de pompieri Pașcani

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi  s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în “Ziua informării Preventive”.

 

 Derulate în colaborare cu E-On România, sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. Astfel, marţi, începând cu ora 9.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi şi subunităţile acestuia din Paşcani şi Tîrgu Frmos îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.De asemenea, la nivelul judeţului vor fi organizate puncte de informare preventivă în care se vor desfăşura activităţi de informare a populaţiei pentru cunoaşterea măsurilor de protecţie şi a modului de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

  

 I.G.S.U. a încheiat în anul 2012 un  parteneriat de colaborare cu E-On România intitulat “Împreună pentru siguranţă al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor. În baza acestei colaborări cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile “F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Se schimbă buletinul. Cum vor arăta noile cărţi de identitate şi cât vor costa

Redacția

A salvat viața unui om, în 10 minute. A primit distincția ”Emblema de onoare” din partea lui Marcel Vela

Redacția

Doi copii dorm sub cerul liber! Au aproximativ 7 ani şi se întâmplă în Iaşi, România anului 2020

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site