RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Infarctul cerebral, tot mai prezent printre tinerii sub 30 de ani

Unul din zece pacienti diagnosticati cu infarct cerebral este tanar, sub 30 de ani. Medicii de la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi spun ca zilnic, doi ieseni ajung la unitatea medicala cu infarct cerebral. Aproximativ 20 la suta dintre acestia mor in primele trei zile de la internare.

“Sansele de supravietuire depind de marimea infarctului. Cu cat suprafata neirigata cu sange este mai mare, cu atat sansele de supravietuire sunt mai reduse. O persoana poate suferi un infarct cerebral fara sa stie. In acest caz vorbim de un infarct mic care nu lasa sechele importante. Atunci cand infarctul este mare, intervin paralizia si chiar decesul. Majoritatea pacientilor care sufera un infarct cerebral au peste 50 de ani, dar avem si tineri diagnosticati cu aceasta afectiune. Vorbim de tineri cu varsta sub 30 de ani, care ajung la infarct cerebral pe fondul altor boli de care sufera, cum ar fi afectiuni cardiace sau ale vaselor de sange. Nu putem spune ca se constata o crestere a numarului de pacienti cu accident vascular cerebral, dar pe perioada verii, cand temperaturile sunt ridicate, exista riscul sa avem mai multe cazuri”, a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Un triunghi albastru într-un pătrat portocaliu. Ce indică semnul care lipsește de pe blocurile din Municipiu

Teona Gherasim

Absolvenţii de liceu sau facultate nu mai sunt interesaţi să se înscrie la şomaj

Redacția

Unul dintre pășcănenii, ce s-au revoltat în plenul Consiliului Local din cauza programului de distribuție a agentului termic, anunță că vrea să plece din țară!

Răzvan Grecu
Încarcă...