RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Iuliana Cosmescu a anunțat că locuința din Topile ridicată din donații poate fi locuită!

 

Iuliana Cosmescu, tânăra care administrează grupul “Donații Pașcani” a anunțat pe pagina de Facebook că locuința ridicată la Topile, pentru o mamă și două fete, este locuibilă. Pe lângă postare, au fost distribuite și fotografii din interiorul casei.

  

„Le-am cunoscut în ianuarie!Erau triste şi fără speranţe prea mari, spre viitor! În iulie a început lupta pentru ele! Nu credeau nici după ce s-a turnat primul m de temelie,nu cred nici azi! Dar sunt fericite! Am fost pe rând descurajată, judecată şi pusă la zid, dar n-a contat! Am mers înainte! Şi am mers drept până am reuşit! Azi pot spune că am reuşit! Ziua de mâine dacă nu ar exista, măcar sunt împăcatp! Fetele de la Topile au acoperiş, au căldură, lumină şi cel mai important au dragoste! Asta a fost cea mai grea încercare şi am trecut-o cu brio! Am cunoscut oameni trimişi probabil de Dumnezeu, oameni care dacă nu ar fi sărit în ajutor nu am fi reuşit! Şi le mulţumim tururor! CASA DE LA TOPILE E GATA DE A FI LOCUITĂ! Vă mulţumesc tuturor pentru încredere,pentru susţinerea morală şi fizică,le mulţumesc şi celor care nu au crezut în mine, datorită lor m-am ambiţionat şi n-am renunţat! Şi credeţi-mă n-au fost puţine momentele când am adormit plângând cu gândul să renunţ!N-au fost puţine nici zilele când am fost de-a dreptul la căpătul puterilor, dar….a fost ok!Cui să te plângi şi cui să-i spui? Fetele văd că se ţin de şcoală şi pentru asta le iubesc!Anişoara….după 16 ani de căsnicie,16 ani grei…de care nici n-ar dori să-şi amintească, zâmbeşte….şi zâmbeşte atât de inocent şi sincer!Vă mulţumim tuturor!Mulţumiri multe le trimit şi către părintele Cristea şi domnului Marian Băiceanu!Fără ei nu am fi reuşit!”,  a scris Iuliana Cosmescu pe Facebook.

Efortul celor care au participat la construirea casei a început în luna februarie a acestui an. Actualitatea TV a publicat un reportaj despre condițiile în care o mamă își crește cele două fete. Într-o cameră în care sunt înghesuite soba, patul și un dulap am găsit-o, atunci, pe Nicoleta, o fată de 15 ani, alături de mama ei. Vizibil timidă, desena pe o foaie. Făcea asta pentru că îi place. Personajele realizate erau copii la joacă, într-un peisaj primăvăratec.“Îmi place să desenez, fac asta foarte des când termin de învățat”, a spus atunci Nicoleta.

Cealaltă fată este Florentina și are 11 ani. Ambele sunt conștiincioase, potrivit celor spuse de directorul școlii din Topile.

Mama lor a rămas singură să întrețină cele două fiice, după decesul tatălui, la vârsta de 37 ani. „Așa stăm de mult timp. Ne descurcăm cu ajutorul social și din mila oamenilor”, ne povestea la începutul anului mama fetelor, Anișoara Davidoaia.

Povestea lor a motivat oamenii și prin munca deosebită a Iulianei Cosmescu, astăzi cele două fete și mama lor pot locui în condiții decente.

 

Related posts

Un bărbat de 56 de ani din Iași s-a certat cu vecinii! O femeie a vrut să-i taie gâtul cu un cutter

Redacția

Tinerii şoferi români ar putea avea interzis la maşini cu mai mult de 100 de cai putere

Redacția

Fost component al lotului CFR Paşcani, găsit decedat în locuinţă

Ema Roman
Încarcă...