NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Gorghiu vrea ca parlamentarii AUR să fie sancţionaţi pentru scandalul din şedinţa de plen. Ce a transmis cu privire la cei care au prezidat şedinţa cu pricina

Într-o solicitare transmisă luni Birourilor Permanente Reunite, care vizează scandalul de la şedinţa de plen reunit de săptămâna trecută, Alina Gorghiu a cerut „delimitarea categorică” a tuturor partidelor parlamentare faţă de AUR.  Acesta susţine că, în şedinţa din 9 septembrie, au avut loc „evenimente grave”, Florin Roman fiind „victima unor gesturi violente din partea reprezentanţilor partidului extremist AUR”.  

„Toate acestea reprezintă o perturbare gravă a a prstigiului şi imaginii Parlamentului, inadmisibilă într-o ţară europeană democratică”, a subliniat Gorghiu în solicitare. Vicepreşedinta Senatului susşine că USR PLUS a legitimat incidentul de săptămâna trecută „prin asumarea publică a unor iniţiative politice şi a unei agende parlamentare comune”.  

„Având în vedere ce s-a întâmplat în şedinţa plenului din ziua de 9 septembrie, consider că este necesară o delimitare categorică şi publică a tuturor partidelor politice din Parlamentul României faţă de AUR. A devenit evident faptul că o forţă politică extremistă nu poate fi integrată în jocul politic ca şi cum mesajele sau ideologia sa nu ar exista.

De aceea, solicit Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului să analizeze această situaţie pentru ca Parlamentul să se delimiteze oficial de comportamentul unor parlamentari din şedinţa de plen menţionată.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Dezbatere pe proiectul autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş! Vor fi prezenţi miniştri, deputaţi, prefecţi, oameni de afaceri şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Totul va fi transmis Live pe Facebook

Ema Roman

Zeci de sancţiuni date de oamenii legii pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu

Redacția

Ruptura dintre PNL şi USR PLUS, adâncită de o nouă dispută politică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site