RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Generalul Sîrski: Rusia vrea să captureze orașul-cheie Ceasov Iar înainte de 9 mai

razboi ucraina, bahmut, invazia rusiei

Sursa foto: Wikimedia Commons / Vol Nyk

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Sîrski, a declarat că liderii militari ruși intenționează să captureze orașul Ceasov Iar din regiunea Donețk până în data de 9 mai, scrie BBC.

Forțele rusești avansează spre Ceasov Iar, un important bastion al armatei ucrainene din regiunea Donețk, după ce au capturat orașul Avdiivka din apropiere.

  

Sîrski a scris pe pagina sa de Facebook că armata rusă „își concentrează eforturile pentru a străpunge apărarea noastră la vest de Bahmut, pentru a accesa canalul Severski Doneț, pentru a captura așezarea Ceasov Iar și pentru a crea condiții pentru a avansa în continuare spre aglomerarea Kramatorsk”.

„Amenințarea rămâne relevantă, având în vedere că liderii militari ruși de vârf au însărcinat trupele sale să captureze Ceasov Iar până la 9 mai”, a adăugat Sîrski.

El susține că armata ucraineană rezistă în fața atacurile inamice în fiecare zi. Potrivit lui Sîrski, „grupuri inamice separate au ajuns la microdistrictul Novy, dar au fost distruse de loviturile kamikaze ale dronelor și de focul de artilerie”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Săptămână de lucru de 4 zile și în România. Angajații vor putea lucra câte 10 ore pe zi, pentru a avea weekend de 3 zile

Redacția

Istoria cazurilor de dopaj în sportul românesc. Cele mai notabile: gimnasta Andreea Răducan la Olimpiada din 2000 de la Sydney, și fotbalistul Adrian Mutu, în 2004, când juca la Chelsea

Redacția

Ministrul Muncii, despre voucherele de vacanţă: Am propus prelungirea valabilităţii celor actuale şi acordarea de vouchere noi, de anul viitor

Redacția
Încarcă...