RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Telescopul Webb a găsit originile celei mai puternice explozii de după Big Bang

O descoperire a Telescopului Webb (JWST) arată cauza celei mai puternice explozii cosmice de la Big Bang încoace. Dar asta nu e tot.

Explozia, denumită BOAT, de la „brightest of all time” (cea mai strălucitoare din toate timpurile, tr.) este o rafală de raze gamma (GRB) care a aruncat fotoni către Pământ cu mai multă energie decât cea găsită în interiorul acceleratorului Large Hadron Collider. Această lumină a fost detectată de telescoape de pe orbită și de la sol pe 9 octombrie 2022 și a venit de la 2,4 miliarde de ani-lumină distanță, din constelația Sagitta (Săgeata).

Acum, o echipă de oameni de știință a identificat originile probabile ale BOAT ca fiind o supernovă gigantică ce a apărut după colapsul unei stele gigantice.

O descoperire a Telescopului Webb a adus mai multe întrebări decât răspunsuri

  

Totuși, această descoperire a Telescopului Webb a dezvăluit un nou mister: supernove precum cea din spatele BOAT ar trebui să fie fabrici cosmice pentru elemente grele precum platină și aur, dar când cercetătorii s-au uitat, nu au găsit nicio dovadă pentru acestea.

Oamenii de știință și-au publicat descoperirile în revista Nature Astronomy.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Războiul din Ucraina: Efectul sancțiunilor începe să fie resimțit de industria rusă de armament / Ofițeri ruși „refuză să se supună ordinelor și să avanseze” (Pentagon)

Redacția

Răsturnare de situație în cazul asistentei care ajuta șoferii cu alcoolemie depistați în trafic. Curtea de Apel a achitat-o

Redacția

Predoiu: Aderarea la Schengen nu schimbă regulile privind returnarea migranților ilegali. Cum au decurs negocierile cu oficialii austrieci

Redacția
Încarcă...