NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Forţele Aeriene Americane deţin o nouă ARMĂ. De ce este aceasta capabilă

Forţele Aeriene Americane au dezvăluit o nouă armă, pe care intenţionează să o folosească cât de curând posibil. Este vorba de un sistem cibernetic, denumit „Cyberspace Vulnerability Assessment/Hunter Weapon System” („CVA/HWS”), care le va permite specialiştilor militari să detecteze vulnerabilităţile din propriile reţele.

 

Arma poate fi folosită pentru a localiza şi a distruge pericolele din computerele folosite de structurile de securitate ale americanilor. „Cu ajutorul CVA/HWS, vom putea lupta în spaţiul virtual cu foarte mare eficienţă”, a declarat generalul Stephen Whiting, unul dintre liderii Comandamentului Forţelor Aeriene.

  

Sistemul, operaţional la capacitate maximă încă din data de 12 februarie, nu va fi folosit în mod special ca unealtă de distrugere. El are, de fapt, rolul unui mecanism de apărare folosit pentru a evalua vulnerabilităţile cibernetice ale armatei americane şi a detecta ameninţările venite din partea inamicilor. Mai mult decât atât, CVA/HWS poate fi utilizată pentru a realiza misiuni, în cadrul cărora sunt descoperite şi neutralizate infiltrări în sistemul informatic al Departamentului de Apărare al SUA.

Cyberspace Vulnerability Assessment/Hunter Weapon System este realizat din patru componente: Platforma Mobilă de Interceptare, Platforma Dislocabilă de Interceptare, Platforma-Garnizoană de Interceptare şi Platforma de Operaţiuni Informatice. Toate aceste secţiuni au capacitatea de a proteja atât reţelele informatice ale structurilor militare, cât şi cele ale instituţiilor administraţiei de stat americane.

CVA/HWS nu este primul sistem cibernetic de apărare dezvoltat de specialiştii Forţelor Aeriene SUA. Cea dintâi armă de acest tip se numeşte „Air Force Intranet Control Weapon System” şi a fost lansată în urmă cu doar două luni, pe data de 7 ianuarie.

 

 Sursa: descopera.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

O plantă care creşte şi în România a fost desemnată floarea anului 2016

Redacția

Camera Deputaţilor: disciplina ”Noţiuni de prim ajutor”, introdusă în şcoli

Redacția

Când vor merge românii să-şi voteze primarii. Data propusă de AEP pentru alegerile locale 2016

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site