NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Vești bune pentru sute de mii de pensionari

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, potrivit căreia peste 500.000 de pensionari nu vor mai fi nevoiți să plătească contribuţii la asigurările de sănătate.

 

„Este vorba de punerea în concordanţă a noului Cod fiscal cu Legea Sănătăţii. Ca urmare a creşterii punctului de pensie la 872 de lei se punea problema scutirii, preluării impozitării pentru serviciile de sănătate sub cifra nou-indicată, de 872 de lei. Vechea prevedere considera că pensiile care sunt sub punctul de pensie de 740 de lei sunt scutite la contribuţiile de sănătate”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, potrivit Mediafax.

  

Potrivit acestuia, de prevederile ordonanţei vor beneficia 508.000 de persoane care nu vor plăti contribuţia de sănătate.

Dan Suciu a mai spus că o altă prevedere a ordonanţei prevede scurtarea termenului în care un asigurat îşi poatre schimba medicul de familie de la 6 luni, în anumite constrângeri evidente.

 

 Sursa: dcnews.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Altex pune panouri fotovoltaice în toate magazinele și depozitele. A montat 1.600 deja, urmează alte 3.000

Redacția

Jumătate dintre ieşenii care muncesc se află în situaţia asta

Redacția

Numărul salariaților a crescut cu 2,4%

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site