NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Vești bune pentru sute de mii de pensionari

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, potrivit căreia peste 500.000 de pensionari nu vor mai fi nevoiți să plătească contribuţii la asigurările de sănătate.

 

„Este vorba de punerea în concordanţă a noului Cod fiscal cu Legea Sănătăţii. Ca urmare a creşterii punctului de pensie la 872 de lei se punea problema scutirii, preluării impozitării pentru serviciile de sănătate sub cifra nou-indicată, de 872 de lei. Vechea prevedere considera că pensiile care sunt sub punctul de pensie de 740 de lei sunt scutite la contribuţiile de sănătate”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, de prevederile ordonanţei vor beneficia 508.000 de persoane care nu vor plăti contribuţia de sănătate.

Dan Suciu a mai spus că o altă prevedere a ordonanţei prevede scurtarea termenului în care un asigurat îşi poatre schimba medicul de familie de la 6 luni, în anumite constrângeri evidente.

 

 Sursa: dcnews.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Doar 6% dintre români spun că veniturile actuale le permit un trai fără griji (Studiu)

Redacția

Producție record de varză în județul Iași

Redacția

Optima anunţă noi locuri de muncă pentru anul 2018

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site