RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Previziuni economice pentru 2016. Creștere de 3,9-4,1 la sută din PIB și curs de 4,44 lei/euro

2016 va fi un an bun pentru economia României, susţin la unison economiştii, bancherii şi instituţiile de prognoză. Autorităţile sunt puse însă sub presiunea anului electoral în care urmează să fie organizate două runde de alegeri – locale şi parlamentare. Cheltuielile statului vor fi mai mari decât ce se va strânge la buget, dar chiar şi aşa economia va avea un avans substanţial, exporturile cresc, iar cursul valutar va fi stabil.

  

 

Încasările în creştere la bugetul de stat, stabilitatea politică, dar şi măsurile fiscale recent adoptate fac economia ţării noastre din ce în ce mai competitivă.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Suntem într-o situaţie în care creşterea economică în spaţiul european este relativ modestă şi ar fi bine să răspundem acestei previziuni de creştere consistentă şi care să ne situeze pe primul loc.”

Estimările Comisiei Europene şi ale Fondului Monetar Internaţional poziţionează creşterea economică între 3,9 şi 4,1% în 2016.

Adrian Benta, analist fiscal: „Vom vedea că economia merge, dar ne putem aștepta la deturnarea de bani de la investiții spre pomeni electorale .”

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal: ”Investiţiile publice, vrem nu vrem, ele scad.”

Scad pentru că executivul a mărit deja salariile mai multor categorii de angajaţi. Astfel cheltuielile sunt deja mult mai mari faţă de ce se va strânge în vistieria statului, iar golul la buget ajunge în 2016 la aproape 3%, limita maximă admisă de Uniunea Europeană.

Citește articolul integral pe Digi24.ro    

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pierdut certificat constatator Anton V.M.Ion, I.I. sat Vâlcica

Redacția

PIERDUT CARNET DE MUNCA MIHAI MARIA

Redacția

Una dintre cele mai mari bătălii din istoria românilor. Regele Ungariei a scăpat cu viaţă ca prin minune din ea

Redacția
Încarcă...