NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Fara nunti sambata! De ce vrea Biserica sa le interzica

Biserica Ortodoxa Romana ar putea sa interzica oficierea cununiilor religioase in zilele de sambata.Motivul ar fi legat de faptul ca ceremoniile religioase de cununie sunt urmate, de obicei, de o petrecere care se prelungeste pana duminica, zi in care oamenii ar trebui sa fie prezenti la biserica pentru Liturghie, nu sa se refaca dupa chefuiala.

„Este normal sa nu se mai oficieze cununia sambata din considerentul ca dupa slujba religioasa urmeaza o petrecere. Sambata seara oamenii merg la petrecere, care se prelungeste si duminica.

Lumea normala, care pretinde ca este crestina, ar trebui sa fie prezenta duminica la biserica. Din cauza acestor petreceri, de oboseala sau din alte motive, nu mai pot participa la slujba de duminica”, a explicat protopopul de Barlad, preotul paroh Vasile Laiu.

  

In plus, acesta sustine ca exista o randuiala canonica veche a bisericii, in care este prevazut ca slujbele religioase de cununie trebuie sa se faca numai dupa Sfanta Liturghie, slujba care se tine duminica.

„Biserica trebuie sa-si intre in drepturi. Asa cum o lege trebuie respectata in stat, asa trebuie respectata si legea bisericeasca, care nu este de un an – doi, ci este de 2.000 de ani. Taina cununiei, asa cum o cere Biserica, trebuie facuta din credinta. Daca unii o fac pentru fala si dar, asta este treaba lor.

Aceasta obisnuinta de a se face taina cununiei sambata este o oranduiala oarecum impusa de vremurile comuniste, care s-a perpetuat si in zilele noastre”, a mai spus reprezentantul Bisericii.

Daca Biserica Ortodoxa Romana va da o dispozitie in acest sens, persoanele care au rezervat restaurante pentru petreceri de nunti pentru noptile de sambata spre duminica vor trebuie sa le reprogrameze.

Patriarhia Romana interzice nuntile in aer liber – Preotii vor oficia cununii doar in biserica

Anul trecut, Biserica Ortodoxa Romana a luat o alta hotarare drastica in ceea ce priveste oficierea nuntilor si a botezurilor, si anume aceea ca ele sa aiba loc doar in biserici, pentru a pastra sacralitatea tainelor religioase.

Mai mult, Biserica a interzis aceste ceremonii in manastiri, din cauza codurilor vestimentare din aceste lacasuri, care nu pot fi respectate de nuntasi. 

sursa ziarulevenimentul.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Blue Air redeschide zborurile din 15 mai. Iată lista rutelor spre Europa

Redacția

Căile Ferate ale Ruşinii. Cum îşi bate joc CFR-ul de clienţi

Redacția

ALERTĂ METEO Furtunile vor continua în întreaga ţară, până sâmbătă dimineaţă, fiind emise din nou cod galben şi cod portocaliu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site