RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Românii, fraudați printr-o metodă inedită folosită de hoți

Metoda “coletul” lovește din nou! Doar în județul Buzău, oamenii au fost fraudați de hoții care au dat dovadă de inventivitate și de această dată.

 

Numai în perioada 19 mai – 23 iunie, la nivelul judeţului Buzău au fost înregistrate 4 dosare penale pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „coletul”.

  

 Metoda de înşelăciune folosită de infractori îi vizează în special pe cei vârstnici care sunt abordaţi de necunoscuţi ce pretind a fi angajaţi ai unor firme de curierat. Persoanele în cauză precizează că trebuie să livreze un colet către un vecin, care nu se află la domiciliu, iar pentru că nu mai are timpul necesar să aştepte sosirea acasă a persoanei indicate, îi roagă să preia coletul în schimbul unor sume de bani, fără a le elibera dovada de plată, scrie sursa citată.
Victimele îşi dau seama că au fost înşelate abia în momentul în care merg la domiciliul vecinilor şi constată că aceştia sunt acasă, însă nu au de primit nici un colet şi nici nu cunosc persoana care a înmânat pachetul.
Ce trebuie să faceți pentru a cădea pradă hoților
Ziua de Buzău scrie că pentru a nu deveni victime ale unor înşelăciuni, prin diferite alte ,,metode”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean recomandă oamenilor să aibă în vedere mai multe măsuri de autoprotecţie:
Manifestaţi prudenţă şi verificaţi dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevărat prin apelare la serviciile de informaţii clienţi de la operator;
Nu daţi dovadă de credulitate atunci când sunteţi contactat telefonic de persoane care pretind a fi reprezentaţi ai diferitelor firme;
Nu daţi curs solicitărilor venite din partea persoanelor pe care le cunoaşteţi doar prin intermediul telefonului;
Nu achitaţi niciodată sume în avans pentru ridicarea unor premii;
Nu comunicaţi niciodată informaţii personale confidenţiale (CNP, serie buletin, conturi bancare, parole, etc);
Sunaţi la compania de telefonie mobilă – Departamentul de Relaţii cu Clienţii – verificaţi veridicitatea promisiunilor;
În situaţia în care sunteţi contactat de o persoană care pretinde că vă este rudă şi solicită sume de bani pentru rezolvarea unor probleme grave, apelaţi imediat ruda respectivă (pe numărul pe care îl cunoaşteţi) pentru a verifica aspectele aduse la cunoştinţă telefonic.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Coliziune între un tir și un Logan pe strada Dragoș Vodă

Oana Cordoneanu

Iași: Cercetați pentru trafic de droguri de mare risc

Redacția

O bucată de rachetă a căzut în bucătăria unui sătean din Scobinți pe la ora 21:30

Redacția
Încarcă...