RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Fără apă în plină vară. Părerea unui locatar din C4: “Cred că ne prinde și anul viitor tot așa”

Se împlinesc două săptămâni de când oamenii de la C4 stau fără apă, în condițiile în care vara a venit, iar temperaturile nu mai scad sub 30 de grade.

Timpul trece iar situația rămâne neschimbată pentru acești oameni care, așa cum am mai spus, au apometrele pe casa scării și cer dreptul: de a putea încheia contracte individuale.

  

Reporterii NewsPascani.com au mers din nou la fața locului pentru a vedea cum reușesc oamenii să se descurce, pe căldură, fără apă, în condițiile în care în imobil sunt multe familii care au copii mici iar pentru acestea, nevoia de apă este, poate, de două ori mai mare.

Ei vor ca lucrurile să fie clare, să existe cineva care să se ocupe de citiri și de emiterea facturilor, urmând ca ei să plătească, individual și fără probleme. Oamenii sunt realiști și văd că, cel puțin până acum, nimeni n-a mișcat nimic și nici nu se întrevede vreo schimbare în viitorul apropiat.

“Nu ne-au dat drumul la apă și nici n-au de gând. Am apometrul pe scară, la ușă. Citește-l, dă-mi factură și îți dau banii. Sunt atâția care n-au servicii. Pune-l să citească și plătește-l. Trebuie făcută contabilitate, să fie luat indexul la fiecare, numărul seriei de contoar, mers la el, care nu dă decât factură pe apometrul general, nu facturi separate. Cred că ne prinde și anul viitor tot așa. Aduc apă de la izvor. Ăia care au centrală, n-au nici apă caldă. Sunt familii cu copii mulți, care murdăresc și trebuie apă. Pe cei din conducere îi interesează votul. Atât.”,ne-a spus  Neculai Atodiresei.

Aceeași părerea a fost împărtășită de către Felicia Tănase care consideră că cei din conducerea orașului sunt inconștienți și nu înțeleg cât de gravă este situația. Aceasta ne-a spus că merge de mai multe ori pe zi, la izor și aduce câte 10 litri de apă, care  bineînțeles că nu ajung. Mai mult apa nici măcar nu este potabilă, deasupra izvorului fiind o inscripție prin care populația este atenționată în acest sens. De asemenea, femeia este indignată de faptul că în tot acest timp, nu a venit nimeni dintre autoritățile locale, să se arate interesat de situația lor sau să încerce o rezolvare, într-un fel sau altul: “Nu vine nimeni să ne întrebe, vrem apă sau nu. Nu-i interesează. Apa caldă este, dar e scumpă, nu ne permitem să consumăm numai apă caldă. Sunt inconștienți. Am avut societate care ne distribuia apă în oraș. De ce i-au adus pe ăștia? E în interesul primarului și a consilierilor”, a mai adăugat Felicia Tănase.

Întrebat cum rezistă fără apă pe timp de vară, un al cetățean din blocul cu pricina ne-a spus că s-a resemnat și încearcă să se adapteze situației: “Ne adaptăm și noi după cum sunt necazurile. Nu avem cu ce să ne spălăm. Luăm apa de la izvor și o fierbem. Nu-i normal ce se întâmplă dar dacă sunt datorii și nu se plătește, nu știu ce se va întâmpla. Apa e necesară. dar asta e situația, ce să facem?”,a declarat  Vladimir Grecu.

Citește și: {loadposition articlescategoryload} 

Related posts

Familia „tradițională“ este familia ta

Redacția

Un nou val de CANICULĂ cuprinde România. Marţi, temperaturile ajung la 37 de grade Celsius

Redacția

Cernobîl – Când se va şti adevărul?

Redacția
Încarcă...