NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Românii ar putea avea un culoar pentru vacanță în Europa, fără carantină. Pe unde am putea călători

Mai multe grupuri de țări care consideră că au adus epidemiile de COVID-19 sub control plănuiesc să-și deschidă granițele între ele și să creeze așa numitele „bule de călătorie”. 

În interiorul acestora s-ar putea călători fără să mai fie nevoie de carantină. Primele țări care au anunțat că discută o astfel de idee au fost Australia și Noua Zeelandă, care ar vrea ca în cazul în care schema se dovedește un succes, să o lărgească și să includă și alte țări, precum Canada și țări din Asia.

Ceva similar vor să facă și statele baltice – Letonia, Estonia și Lituania. Au anunțat și o dată, 15 mai, cu posibilitatea ca mai târziu să includă și Polonia în acest spațiu.

De asemenea, Grecia, Ciprul și Israelul iau în calcul crearea unei zone turistice comune.

Și România a luat în calcul o variantă de axă turistică regională, discutată deja la Palatul Cotroceni

Dragoș Anastasiu, antreprenor: „Acum trei zile când ne-am văzut cu președintele Iohannis exact asta i-am propus, noi credem că un culoar care vine din Germania și trece prin Austria, Ungaria și România este o chestiune de negociat.

Această bulă este de negociat, cum țările baltice s-au deschis între ele.

Din sudul Germaniei, din Austria se ajunge destul de repede cu mașina în Transilvania. Sunt țări care au gestionat bine criza medicală, toate, suntem și noi printre ele și acum va trebui să folosim acest lucru ca argument pentru a fi în primul pluton, pentru a ne alătura unor țări precum Germania, Austria și Ungaria”.

DIGI24

loading...
Advertisements

Related posts

Drama unui bărbat dat afară de familie: Alungat de acasă de părinți, un bărbat de 44 de ani și-a găsit adăpost într-o groapă pe care și-a acoperit-o cu nailon (FOTO – VIDEO)

Teona Gherasim

Copil blocat în casă. Vecinii au chemat pompierii

Oana Cordoneanu

Viitorul în muzică al unei artiste din comuna Ruginoasa este sub semnul întrebării:“Pentru mine muzica este hrană sufletească”

Teona Gherasim
Încarcă...