RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cimitirul municipal, o problemă stringentă, fără rezolvare. O pășcăneancă a cerut primarului un loc de veci pentru ea și soț

Cerere mai puțin obișnuită la audiențele de astăzi, care au avut loc la Primăria Pașcani. Primarul municipiului, Dumitru Pantazi a fost nevoit să se confrunte cu o problemă reală a orașului:lipsa locurilor de veci!

La Protopopiatul Pașcani sunt zeci de cereri pe lună în acest sens, iar acum oamenii se îndreaptă spre Primărie, instituție ce are în proprietate cimitirul.

 „Catrina Budeanu din Pașcani, strada Cuza Vodă, a solicitat edilului un loc de veci pentru ea și soț. Femeia a transmis că atât ea, cât și bărbatul, sunt extrem de bolnavi și vor să se pregătească pentru ce e mai rău. Primarul a transmis că se va ocupa de această problemă și că va discuta și cu părintele Protopop Pavel Postolachi”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtător de cuvânt Primăria Pașcani.

  

 Chiar dacă problema locurilor de veci din cimitirul municipal este mai veche, nu s-a ajuns la nicio soluție concretă până acum. De exemlu. proiectul noului cimitir pare să fi fost abandonat, de vreme ce timp de 10 ani nu s-a făcut nimic. De aceea,s-a ajuns să fie făcute gropi și la câțiva centimetri de aleile de acces.

 De câțiva ani se încearcă amenajarea unui cimitir în cartierul Fântânele, însă oamenii din zonă nu vor ca administrația locală să îl facă acolo, lângă casele lor. Primăria și-a arătat intenția de a amenaja un teren de 5000 mp, însă proiectul îi nemulţumeşte pe cei care stau în apropiere. Localnicii au semnat și o petiție în acest sens.

Oamenii se tem că valoarea terenurilor pe care le dețin va scădea și ameninţă că vor da în judecată Primăria dacă va construi un cimitir lângă casele lor.

 Însă lipsa locurilor de veci i-a făcut pe unii pășcăneni mai inventivi. Aceştia îşi retrag gardurile comune cu cimitirul municipal şi vând miniparcele de teren pentru morminte sau cavouri. Părintele protopop Pavel Postolachi este de acord cu inițiativa vecinilor de lângă cimitir și că ar dori ca aceștia să vândă mai mult pentru că este o problemă foarte stringentă cu locurile de veci.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Zeci de accidente casnice în ultima perioadă. Un bărbat a fost la un pas să își piardă mâna după ce s-a tăiat cu toporul

Răzvan Grecu

Lansare de carte în cinstea Mareşalului Prezan! Evenimentul a avut loc de Ziua Armatei Române

Ema Roman

Spital închis după ce a fost modernizat. Motivul: unitatea ar fi urmat să fie transformată în azil

Redacția
Încarcă...