NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Exclusiv: Pericol de explozie și poluare pe calea ferată la Pașcani. Zeci de pompieri, jandarmi și polițiști mobilizați la fața locului (VIDEO)

O garnitură cu zece vagoane în care era transportat butan gaz, pe ruta Ucraina – Iași – Verești – Suceava a pus pe jar autoritățile. La ora 6.40 când aceasta a ajuns în triajul CF Pașcani, mecanicul care efectua revizia a constatat că din două dintre acestea se scurgea gaz.

A fost momentul în care prin serviciul 112 au fost alertate autoritățile. Mobilizarea a fost masivă. Două autospeciale de pompieri, zeci de angajați de la ISU, jandarmi poliție au fost direcționați către zona Vatra în triaj. Imediat pe o distanță de aproximativ 200 de metri spre oraș și comuna Stolniceni-Prăjescu a fost interzis accesul persoanelor străine.

 La fața locului au ajuns specialiști de la CFR și adjunctul comandantului ISU Pașcani. Până la ora 09.00 acțiunea a fost coordonată de colonelul Sandu Vornicu, comandantul ISU Pașcani, după care comanda a fost preluată de adjunctul de la Iași. După ce a fost stabilit planul de acțiune s-a trecut la partea practică. Cele două vagoane au fost scoase din garnitura în care se aflau, iat triajul a fost eliberat de celelalte vagoane.

  

 După ce au fost izolate s-a constatat care a fost și cauza scurgerilor. Vanele de evacuare a gazului de la două vagoane s-au deschis parțial. Acestea au fost închise și asigurate. Autoritățile au continuat să cerceteze cauza pentru a se asigura în clar că pericolul a trecut. Cinci ore au stat la fața locului echipajele, după care au ieșit din dispozitiv. Pericolul a trecut. Și cel al exploziei, dar și cel al poluării.

 Mobilizarea de forțe și modul de acțiune ar fi fost cu totul altul dacă acest incident s-ar fi petrecut în stația CF. Ar fi trebuit evacuați călătorii și clienții magazinelor din zonă pe o rază de aproximativ 500 de metri.   

 

{flv}diverse/garnituri tren butan gaz{/flv}

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Mâine nu se vor elibera certificate de cazier judiciar

Redacția

Prefectul județului Iași a demisionat din funcție. Acesta era băut la volan și a produs un accident rutier

Redacția

Bărbat din Ruginoasa cercetat pentru contrabandă cu țigări

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site