NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Notele din liceu, luate din nou in considerare la admiterea in facultate

Universitatile vor putea lua in considerare in organizarea sesiunilor de admitere de anul acesta si notele obtinute de candidati in timpul liceului, a decis Ministerul Educatiei.

Prevederea face parte din ordinul privind organizarea admiterii la facultate pentru anul universitar 2013-2014, care a fost publicat astazi in Monitorul Oficial. Contactat de HotNews.ro, ministrul Educatiei Remus Pricopie a declarat: “Este o posibilitate. Decizia apartine universitatilor. Eu cred ca daca legea nu interzice, Ministerul nu trebuie sa introduca astfel de restrictii”.

Amintim ca in urma cu un an ministrul de atunci al Educatiei, Catalin Baba, a modificat modalitatea de admitere la facultate, astfel incat anul trecut s-a intrat doar prin examen sau pe baza mediei de la Bacalaureat, dar universitatile nu au putut folosi mediile din timpul liceului. Baba declara atunci pentru HotNews.ro ca “pentru ca Bacalaureatul este un examen serios, el poate fi folosit, dar nu pot fi luate in considerare la admitere mediile din timpul anului. Incurajam universitatile performante sa aiba sisteme competitive de admitere”.  

Ce spune ordinul publicat astazi, 18 aprilie, in Monitorul Oficial:
Art. 12 – (3) La calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenta si de master pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenta si/sau notele din anii de studii, dupa caz, conform propriei metodologii.

Ce spunea ordinul de anul trecut:
Art. 12 – (3) La calculul mediei generale de admitere pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenta sau disertatie, dupa caz, dar nu pot fi luate in calcul mediile sau notele din anii de studii.

Cu alte cuvinte, noutatea pe care o aduce acest ordin de ministru este faptul ca din aceasta vara vor putea fi folosite din nou la admiterea in facultati notele obtinute de elevi in timpul liceului, pe langa notele si media de la Bacalaureat.

 Mai multe detalii, pe Hotnews.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Elevi de la Colegiul ”Sadoveanu” premiaţi la Olimpiada Naţională de Religie Ortodoxă

Oana Cordoneanu

Astăzi, elevii află rezultatele la simularile la BAC 2016

Redacția

Șase elevi de la “Sadoveanu”, alături de alți tineri au participat în Grecia la proiectul “Equalizer” din cadrul programului Tineret în Acţiune

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site