NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Carmen Dimitriu, noua coordonatoare a Centrului de Excelență de la Pașcani . Casa Corpului Didactic va funcționa alături de CEX la școala „Ion Creangă”

Luni, 22 aprilie, începând cu ora 10.00 Școala “Ion Creangă” din Pașcani își va redeschide din nou porțile, atât pentru profesori cât și pentru elevi. Filiala Casei Corpului Didactic Pașcani cât și Centrul de Excelență vor funcționa în aceeași clădire.

Această oportunitate este benefică de ambele părți, atât pentru elevi cât și pentru profesori. Elevii care au performanțe deosebite la diferite materii, sau cei care vor să își aprofundeze cunoștințele la o anumită disciplină, sunt așteptați de profesori pentru a începe pregătirea. Centrul de Excelență Pașcani își va reîncepe activitatea de săptămâna viitoare în incinta școlii „Ion Creangă’” în patru săli de clasă puse la dispoziție. Vor fi 12 grupe de elevi: 6 pentru matematică, 2 pentru limba și literatura română, 2 pentru chimie, 1 pentru geografie și 1 pentru informatică. La fiecare clasă sunt aproximativ 30 de copii înscriși de la începutul anului școlar de la toate unitățile de învățământ din Pașcani cât și din împrejurimi, iar profesorii care se vor ocupa de ei sunt tot din municipiu, dar și localitățile din zonă. De coordonarea Centrului de Excelență se va ocupa directoarea Colegiului „Mihail Sadoveanu”, Carmen Dimitriu. Cadrele didactice vor avea un spațiu unde să-și desfășoare activitățile, stagiile de perfecționare, întâlnirile didactice și vor intra mult mai repede în posesia materialelor necesare. Acestea vor beneficia de cinci săli de clasă din incinta școlii „Ion Creangă”, iar coordonatoarea filialei va fi profesoara Lidia Andronache. Aici vor urma seminarii și stagii de perfecționare cadrele didactice din zona Pașcaniului. La toate acestea trebuie adăugate și avantajele financiare, profesorii din municipiu și împrejurimi nemaifiind nevoiți să se deplaseze la Iași pentru acțiunile ce se desfășoară în cadrul CCD. Din anul 2004 până în 2008 Casa Corpului Didactic a funcționat în incinta Școli  Vatra nr.1 Pașcani, însă aceasta este o construcție foarte veche și degradată care urmează să fie dărâmată. Filiala va fi repusă în drepturi, iar luni se va face reconfirmarea existenței. La deschiderea evenimentului vor fi prezenți profesori, directori, autorități locale și reprezentanți ISJ Iași.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  
Advertisements

Related posts

Biblioteca vie la Paşcani! Proiect inedit derulat de Liceul Miron Costin

Ema Roman

Părinţii copiilor bolnavi de diabet pot intra cu aceștia la ore ca să îi ajute

Redacția

Școala online. Ce spune Ministerul Educației despre declarația pe care trebuie să o semneze părinții zilele acestea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site