NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație Eveniment

Erasmus+ „Puterea magică a jocurilor”: Profesori din Turcia, Macedonia și Bulgaria vor fi prezenți săptămâna aceasta la Liceul „Miron Costin”

Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani găzduiește săptămâna aceasta 27 septembrie – 1 octombrie proiectul Erasmus+ „The Magic Power of Games” („Puterea Magică a Jocurilor”). În cadrul acestuia sunt așteptați la instituția de învățământ menționată, câte cinci profesori din școli partenere ale proiectului, din Turcia, Bulgaria și Macedonia de Nord.

Proiectul este destinat elevilor din clasele primare și își propune să îi ajute pe aceștia să învețe mai ușor cu ajutorul activităților desfășurate pe durata acestuia. Concret, aceste activități se bazează pe teatrul de păpuși. Elevii și profesorii vor vizita Teatrul de Păpuși „Luceafărul” din Iași, unde cadrele didactice vor învăța să mânuiască păpușile, lucru ce îi v-a ajuta în predarea la clase, dar și Casa „Ion Creangă” de la Humulești. De asemenea, vor exista ateliere practice unde profesorii vor confecționa păpuși.

„Începem să derulăm astăzi proiectul Erasmus+ „Puterea magică a jocurilor” un proiect destinat elevilor din clasele primare. Acest proiect este inițiat și coordonat de Turcia iar școlile partenere în proiect sunt România, Bulgaria și Macedonia de Nord. Activitățile ce vor fi desfășurate sunt în școala noastră sau vor fi vizite tematice la Iași și Humulești. Tematica este clasică în pedagogia și educația românească și a celorlalte țări, dar abordarea este modernă. Trebuie știut că prin joc copiii sunt atrași de școală, învățarea este mai facilă. Activitățile se bazează pe teatrul de păpuși. De asemenea, copiii vor susține programe artistice din repertoriul României și cel internațional. În alte zile profesorii vor avea ateliere practice în care vor confecționa păpuși și vor putea fi folosite în lecțiile cu copiii”, a declarat unul din coordonatorii proiectului Erasmus+.

Advertisements

Related posts

Florin Cîțu, după revenirea elevilor la școală: Părinții să fie responsabili. Fără implicarea lor, acest lucru nu se poate face

Redacția

Tabără de artterapie la Măgura Ocnei pentru elevii școlii Gimnaziale Pașcani

Redacția

Hram de Sfânta Parascheva la Pașcani. Pachete pentru pelerini la Iași

Oana Cordoneanu
Încarcă...