NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Poziția Primăriei în cazul pășcăneanului care a reclamat că un funcționar public i-a solicitat bani pentru angajarea fiicei sale în instituție

Primăria Municipiului Pașcani anunță că nu există nicio plângere înregistrată cu privire la faptul că unul dintre angajații săi ar fi cerut bani pentru a facilita angajarea unei tinere în instituție. Poziția administrației locale vine după ce presa locală a publicat vineri o serie de acuzații formulate de un pășcănean la adresa unui funcționar public care ar fi solicitat bani pentru angajarea fetei acestuia în cadrul Primăriei Pașcani.

Conducerea municipalității îi îndeamnă pe toți cei care se confruntă cu astfel de situații să se adreseze instituțiilor abilitate

„Având în vedere faptul că în presa locală au apărut articole legate de o plângere penală făcută de către un cetățean împotriva unei salariate a Primăriei Municipiului Pașcani pentru presupuse acte de corupție, ce priveau trucarea unui concurs de angajare, dorim să precizăm că pe adresa instituției noastre nu a ajuns nicio reclamație în acest sens. Dacă există astfel de fapte, conducerea primăriei dezaprobă și condamnă ferm aceste practici și îi îndeamnă pe toți cei care se confruntă cu astfel de situații să se adreseze instituțiilor abilitate.Când în trecut au existat alte astfel de suspiciuni, reprezentanții instituției noastre au sesizat organele abilitate ale statului,” a declarat Alexandru Dandu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Pașcani.

Contextual, la Poliția Pașcani a fost înregistrată vineri o plângere împotriva unui funcționar, care a pretins 7.500 de lei pentru angajarea unei tinere ce a absolvit Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”, Specialitatea Administrație Publică. Ulterior, funcționarul a mai solicitat 1.000 de lei, pentru întocmirea unor formalități. Totul s-ar fi petrecut în perioada iulie – septembrie 2021.  

Advertisements
  

Postul unde urma să fie angajată persoana era la Registratură, exact acolo unde lucrează și funcționarul acuzat de solicitarea banilor. Persoana împotriva căreia a fost depusă plângerea la Poliția Pașcani este Monica Oneață, cea care în trecut a mai fost cercetată și condamnată la închisoare pentru furtul unei sume de bani din casieria Primăriei.  

Funcționarul acuzat este încadrat în cadrul Serviciul Administrație Publică, din subordinea secretarului general Irina Jitaru. Aceasta din urmă poate fi frecvent văzută în biroul de la Registratură, servind cafeaua sau fumând.

Plângerea formulată vineri, vine după seria dezvăluirilor Actualitatea Tv, ce o aveau în prim plan pe secretarul Irina Jitaru. Într-una din înregistrări, aceasta explica cum truca concursuri prvind ocuparea unor funcții publice.

„Frate, am verificat cunoștiințele, nu mai punem de astea! Hai să vedem criteriile de evaluare pe care le avem noi. Adică n-a venit Costescu, Costescu a trebuit să-i dau la gioale, dar lu`asta am decis că vrem să ia !, explica în una din înregistrări Irina Jitaru.

Advertisements

Dezvăluirile reporterilor noștri fac obiectul unui dosar penal declinat spre cercetare de DNA Iași către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani.

„Concursul până la proba contrarie se consideră că a fost corect. Acum ca să vă dau în premieră o informație, astăzi am făcut plângere la DNA, atât în ceea ce privește eventualele suspiciuni de fraudare a concursurilor, cât și în ce ceea ce privește legalitatea înregistrărilor. Eu am făcut în calitate de administrator public astăzi această plângere, pentru că așa mi se pare normal. Primăria nu trebuie târâtă într-un scandal care nu ne aparține, iar funcționarii din Primărie ar trebui să știe că noi sprijinim legalitatea tuturor actelor administrative. O să vedem ce spun organele abilitate ale statului, atât în ceea ce privește corectitudinea concursurilor, se va face bănuiesc o anchetă, cât și înregistrările. M-am consultat ieri cu domnul primar și am ajuns la această concluzie”, a declarat în data de 24 mai 2021 Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pe aici se cârpește. Drumurile din județ unde se fac plombări

Redacția

Platforme pentru verificarea tonajului mașinilor

Redacția

Primăria achiziționează indicatoare rutiere și balize pentru refacerea singurului sens giratoriu din oraş (DOC)

Marius Parteni
Încarcă...