NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Iubitorii de vin din țară într-un tur la cramele din jurul Iașului

Turismul viticol a pus Iașul în centrul atenției, printr-un eveniment inedit dedicat iubitorilor de vin. Proiectul #vinșîeu, organizat de Winelover România și susținut de Asociația Destination Iași, a strâns mai mulți participanți care au făcut un tur la câteva dintre cele mai importante crame din jurul Iașului.

Prima zi a proiectului început cu vizita castelului Miclăușeni din Iași, unde participanții au degustat vinurile oferite de crama Strunga. Finalul primei zile a fost dedicat vizitei la Cramele Cotnari, unde gazdele au propus un amplu tur (crama Axinte, Vlădoianu, Cotnari SA) și degustarea celor mai reprezentative vinuri.


Cea de-a doua zi a început cu vizita Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, la laboratoare și Beciul lui Adamachi. Periplul prin frumosul Copou a continuat cu Muzeul Universității, pentru ca apoi participanții să se oprească la un moment de relaxare și degustare oferit de Crama Bucium și Domeniile Bohotin.

Într-un oraș cultural, așa cum este Iașul, nu putea lipsi o oprire în Piața Unirii și la Teatrul Național „V. Alecsandri”, iar ghid în centrul orașului le-a fost Mihai Bulai, prodecan al Facultății de Geografie din Iași și președinte al Asociației Destination IAȘI, sustinător al proiectului #vinșieu.

Obișnuiți cu drumurile, participanții au continuat vizita la crama Gramma, din dealul Vișaniului, acolo unde oenologul le-a făcut un scurt istoric al activităților, desigur însoțit de vinurile reprezentative și ultimile noutăți ce urmează să apară pe rafturile magazinelor.

Dora Morhan, director executiv al Asociației Destination IAȘI: “Ne bucurăm că zona Moldovei a fost alegerea proiectului Winelover România, mai ales că turismul viticol de la noi presupune o experiență complexă, o îmbinare între artă, vin și destinații turistice atractive, iar orașul nostru este extrem de ofertant din acest punct de vedere”.

  

tele m

Advertisements

Related posts

Cum îşi sărbătorea Nicolae Ceauşescu ziua de naştere. Mărturii despre locul în care erau depozitate cadourile

Redacția

Liberalii vor reguli pentru animalele de companie (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Un pășcănen va cânta la festivalul Romania Day on Broadway, de la New York

Ema Roman
Încarcă...