RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi de la Colegiul Unirea „Pașcani” au participat la un concurs de atestare a produselor tradiționale

Șase elevi de la Colegiul Tehnic CF Unirea Pașcani au participat la o competiție  de produse tradiționale, care s-a desfășurat la Iași. Prin evenimentul aflat la prima ediție, s-a promovat și încurajat consumul de produse alimentare românești, realizate după rețete tradiționale.

 

  

Concursul “Identificare și atestare de produse tradiționale din Moldova” a  fost organizat de Facultatea de Zootehnie, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană.

Din parte Colegiului Tehnic C.F. „Unirea”, au participat două echipaje de elevi din clasa a X-a F. La secțiunea I, Preparate pe bază de carne, lapte, pește și legume, echipa formată din George Vacaru George, Mădălina Crîșmaru și Paula Roșu, alături de profesoara Crina Elefteriu, au primit mențiune pentru produsul prezentat, urdă moldovenească din lapte de capră. La secțiunea II, Preparate dulci, echipa formată din Cosmina Parasca, Mihaela Brașovean si Denis Ștefan, împreună cu profesoara  Alexandra Anicolaesei, au primit mențiune pentru produsul lor, cornulețe cu untură, umplute cu nucă. Sponsorul echipajelor a fost Atelierul de Gust Bun.  

Advertisements

 În cadrul competiției au fost înscrise 26 de produse, cu potențial de a fi atestate, ce au fost grupate pe două secțiuni: Preparate dulci și Preparate pe bază de carne, lapte, pește și legume.
Participanții au fost  de la diferite licee din județele Iași și Bacău precum și de la Facultatea de Zootehnie, loc unde s-a desfășurat concursul.

Advertisements

Câștigătorii au fost  recompensați cu diplome,  premii speciale şi consiliere tehnică pentru atestarea oficială a produsului.

Related posts

Noi reguli pentru organizarea taberelor. Profesorii sunt nemulțumiți

Redacția

Gabriela Nedelcu a fost numită inspector general adjunct, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași

Răzvan Grecu

Bani mai mulţi pentru premierea olimpicilor, de ziua copilului

Ema Roman
Încarcă...