NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Participare impresionantă la Marşul Solidarităţii şi Funda Umană pentru Ziua Internaţională de Conștientizare a Autismului

De cinci ani, la Paşcani, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului este marcată de o serie de evenimente importante pentru comunitate.  Acesta este cel de-al şaselea an când Şcoala Specială din municipiu organizează Marşul Solidarităţii şi Funda Umană pentru a atrage atenţia tuturor asupra copiilor speciali.

 

Plecarea în marş s-a dat de la Şcoala Specială, acolo unde copiii au primit baloane albastre – culoarea oficială ataşată acestei zile. Traseul a fost Esplanada municipiului – scările mari – strada Ştefan cel Mare – cu oprirea pe platoul din faţa Primăriei Paşcani.

  

De data aceasta, mai mult ca oricând, participarea a fost extrem de numeroasă. Au venit la marşul solidarităţii elevi de la toate şcolile din oraş şi din suburbii, precum şi elevi de la instituţiile de învăţământ din comunele apropiate Paşcaniului. Ei s-au aşezat într-o fundă umană, după care au înălţat către cer, baloanele albastre.

Advertisements

Pe lângă faptul că este un eveniment frumos care-i uneşte şi bucură pe copii, Marşul Solidarităţii are scopul de a trage şi un semnal de alarmă asupra conştientizării autismului şi a importanţei de a şti cum să iubim şi protejăm un copil cu tulburări din spectrul autist; altfel spus – un copil special.

Advertisements

Evenimentul de astăzi a fost organizat de către conducerea Şcolii Gimnaziale Speciale Paşcani. Parteneră a fost şi Primăria Paşcani, prin viceprimarul Gabriela Nedelcu, fost director al instituţiei de învăţământ.  

 

 

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Echipaj de la Serviciul de Ambulanță Pașcani, pus pe drumuri noaptea trecută de un apel fals

Răzvan Grecu

Biserica Ortodoxă Română a oferit 5.000 de tablete copiilor săraci

Redacția

Tânăra din Sodomeni, care s-a intoxicat cu monoxid de carbon, a fost înmormântată astăzi

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site