NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Dosar penal pentru conducatorii de mopede fara permis

Proprietarii de mopede si tricicluri cu motor care vor conduce aceste vehicule din ianuarie 2013 fara sa detina permis de conducere se vor alege cu dosar penal, a anuntat ieri, seful Directiei Rutiere, Lucian Dinita.

 

El a atentionat ca, din 19 ianuarie 2013, mopedele sau triciclurile cu motor pot fi conduse doar cu permis obtinut in urma sustinerii examenului. Practic, dupa aceasta data, numai bicicletele vor putea fi conduse fara permis.

  

Dinita a spus ca mai sunt aproximativ cinci luni in care posesorii unor astfel de vehicule vor trebui sa urmeze cursuri si sa dea examen cu politistii de la Rutiera pentru obtinerea permisului din categoria “AM”. Potrivit sefului Directiei Rutiere din Politia Romana, in acest moment sunt inregistrate in circulatie aproximativ 200.000 de mopede.

In prezent, mopedele si triciclurile cu motor pot fi conduse doar pe baza atestatelor eliberate de scolile de soferi. Permisul de conducere va avea o valabilitate de cinci-zece ani, iar la fiecare reinnoire, soferii vor fi obligati sa faca un control medical.

Advertisements
Advertisements

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Noi locuri de muncă vacante la ALOFM Pașcani. Vezi unde te poți angaja (DOC)

Ema Roman

Atmosfera sărbătorile de iarnă de altădată, recreată la Iași de meșterii populari

Redacția

Cele două probe ale examenului pentru permis vor fi filmate începând de mâine!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site