RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Dosar penal pentru conducatorii de mopede fara permis

Proprietarii de mopede si tricicluri cu motor care vor conduce aceste vehicule din ianuarie 2013 fara sa detina permis de conducere se vor alege cu dosar penal, a anuntat ieri, seful Directiei Rutiere, Lucian Dinita.

 

El a atentionat ca, din 19 ianuarie 2013, mopedele sau triciclurile cu motor pot fi conduse doar cu permis obtinut in urma sustinerii examenului. Practic, dupa aceasta data, numai bicicletele vor putea fi conduse fara permis.

  

Dinita a spus ca mai sunt aproximativ cinci luni in care posesorii unor astfel de vehicule vor trebui sa urmeze cursuri si sa dea examen cu politistii de la Rutiera pentru obtinerea permisului din categoria “AM”. Potrivit sefului Directiei Rutiere din Politia Romana, in acest moment sunt inregistrate in circulatie aproximativ 200.000 de mopede.

In prezent, mopedele si triciclurile cu motor pot fi conduse doar pe baza atestatelor eliberate de scolile de soferi. Permisul de conducere va avea o valabilitate de cinci-zece ani, iar la fiecare reinnoire, soferii vor fi obligati sa faca un control medical.

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Gradul mediu de digitalizare a primăriilor din România este de doar 32,3%

Redacția

De ce se inundă Esplanada după fiecare ploaie? Vezi explicația unui pășcănean

Marius Parteni

Apel umanitar pentru repatrierea tânărului mort în Germania! Conturile în care puteți dona

Oana Cordoneanu
Încarcă...