NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Botoşani: Casa memorială „George Enescu” de la Liveni va fi reabilitată printr-un proiect transfrontalier

Casa memorială ‘George Enescu’ de la Liveni va fi reabilitată în baza unui proiect transfrontalier, finanţat prin Programul Operaţional România – Republica Moldova 2014 – 2020, a anunţat marţi directorul Muzeului Judeţean Botoşani, Aurel Melniciuc.

 

Potrivit acestuia, proiectul are o valoare totală de 424.000 de euro, el fiind implementat în baza unui parteneriat cu Ministerul Culturii, Educaţiei şi Cercetării din Republica Moldova.

‘Reabilitarea ar presupune refacerea completă a clădirii Casei memoriale de la Liveni, refacerea împrejmuirii, tot ce înseamnă dotări, utilităţi, apă, canalizare şi încălzire, pentru că acolo încălzirea se face doar cu o sobă pe lemne. Va fi amplasată o scenă, unde vor avea loc activităţi cu publicul. Sperăm să aducem şi o componentă a Festivalului ‘George Enescu’ de la Bucureşti’, a afirmat Melniciuc.

El recunoaşte că, în lipsa acestei finanţări, şansele de reabilitare a casei lui Enescu ar fi fost foarte mici, în condiţiile în care bugetul Consiliului Judeţean nu ar fi putut susţine o asemenea investiţie.

Ministerul Culturii va susţine prin acelaşi proiect transfrontalier reabilitarea Rezervaţiei cultural-naturale Orheiul Vechi, complex muzeal inclus în patrimoniul UNESCO.

Sursă: www.radioiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Tânără dezbrăcată ridicată de polițiști în zona centrală

Redacția

Trofeu câștigat de o pășcăneancă la un concurs în Piatra Neamț

Diana Marcu

Producătorul de carne Avastar susține informarea corectă a consumatorului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site