NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Botoşani: Casa memorială „George Enescu” de la Liveni va fi reabilitată printr-un proiect transfrontalier

Casa memorială ‘George Enescu’ de la Liveni va fi reabilitată în baza unui proiect transfrontalier, finanţat prin Programul Operaţional România – Republica Moldova 2014 – 2020, a anunţat marţi directorul Muzeului Judeţean Botoşani, Aurel Melniciuc.

 

Potrivit acestuia, proiectul are o valoare totală de 424.000 de euro, el fiind implementat în baza unui parteneriat cu Ministerul Culturii, Educaţiei şi Cercetării din Republica Moldova.

‘Reabilitarea ar presupune refacerea completă a clădirii Casei memoriale de la Liveni, refacerea împrejmuirii, tot ce înseamnă dotări, utilităţi, apă, canalizare şi încălzire, pentru că acolo încălzirea se face doar cu o sobă pe lemne. Va fi amplasată o scenă, unde vor avea loc activităţi cu publicul. Sperăm să aducem şi o componentă a Festivalului ‘George Enescu’ de la Bucureşti’, a afirmat Melniciuc.

El recunoaşte că, în lipsa acestei finanţări, şansele de reabilitare a casei lui Enescu ar fi fost foarte mici, în condiţiile în care bugetul Consiliului Judeţean nu ar fi putut susţine o asemenea investiţie.

Ministerul Culturii va susţine prin acelaşi proiect transfrontalier reabilitarea Rezervaţiei cultural-naturale Orheiul Vechi, complex muzeal inclus în patrimoniul UNESCO.

Sursă: www.radioiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Participanții unui pelerinaj pedestru au poposit o noapte la Pașcani

Ema Roman

Fetiţa mutilată de porc rămâne în stare gravă. Ce spun specialiştii în domeniu?

Redacția

Primăvara dă startul angajărilor la Pașcani. 127 locuri de muncă vacante la ALOFM, 37 dintre ele, pentru studii superioare (DOC)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site