NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Dinu Apăvăloaei află joi dacă face închisoare! Judecătorii Curții de Apel Constanța pot decide ca afaceristul pășcănean să-și petreacă Crăciunul după gratii!

Săptămână grea pentru fostul consilier județean Dinu Apăvăloaei. Joi, 12 decembrie, va avea loc al doilea termen din apelul introdus de către acesta împotriva deciziei Tribunalului Constanța de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Pe 14 iunie, judecătorii l-au condamnat pe Dinu Apăvăloaei pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Pășcăneanul este acuzat de către procurorii DNA că în perioada 2002-2005 firma Adems SRL, al cărei administrator era, a fost implicată într-o afacere cu ECOTERM Năvodari. Procurorii DNA au descoperit că în perioada 2002 – 2005, în calitate de director general, respectiv de director economic la SC TSP Ecoterm SA Năvodari, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Suciu Mircea și Mihal Dima au avizat la plată facturi emise în fals de Apăvăloaei Dinu, facturi ce au fost evidențiate în contabilitatea societății, iar ulterior achitate pentru lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate.

Prin această modalitate Apăvăloaei împreună cu alți trei patroni au cauzat societății Ecoterm un prejudiciu în sumă de 2.166.324,79 RON, aducându-se avantaje patrimoniale societăților SC Adems SRL, SC Stemirom SRL, SC Geserom Internațional SRL, SC Somseri SRL, SC GNP International SRL  și SC Tomilec SRL. Judecătoria Constanța a admis în parte pretențiile civile formulate de partea civilă SC TSP Ecoterm SA Năvodari prin administrator judiciar SC Global Insolvency SPRL. Pe cale de consecință inculpații Mihal, Suciu, Apăvăloaei și partea responsabilă civilmente SC Adems SRL Pascani au fost obligați la plata sumei de 1.053.691,13 lei către Ecoterm, cu titlul de daune materiale.

  

Deoarece sentința nu este definitivă, afaceristul pășcănean Dinu Apăvăloaei nu are voie să părăsească țara și are obligația să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Sectia de Poliție în a căreia rază teritorială locuiește conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat și să nu își schimbe locuința fără incuviințarea instanței.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Prins de două ori băut la volan la diferență de câteva zile

Răzvan Grecu

(Video) O fată, bătută de o altă tânără, într-un parc din Piatra Neamț: ”Las-o să îi dea!”

Redacția

Tânărul implicat în scandalul din centrul oraşului, arestat pentru 30 de zile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site