NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Armata Română începe marea recrutare de voluntari. Câți bani primești de la MAPN ca să stai acasă

Ministerul Apărării Naționale se pregătește să înceapa recrutarea de rezerviști voluntari, care vor completa necesarul de militari al Armatei Române pe timp de pace și, mai ales, în situații de criză sau de război.

 

 

 Potrivit normelor metodologice care urmează a fi aprobate de ministrul Apărării, Gabriel Leș, „rezerviştii voluntari sunt destinaţi pentru asigurarea cu prioritate a structurii de forţe a armatei cu resursele umane necesare realizării capacităţii de luptă complete”.

Rezerviștii voluntari vor primi din partea MApN o „soldă de funcţie şi de grad, pentru numărul de zile de participare efectivă la instruire / misiuni”, precum și alocație de hrană.

În afara perioadelor de instruire sau de misiune, rezerviștii voluntari vor primi o „indemnizaţie lunară în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcţie pe care sunt încadraţi”.

Cu alte cuvinte, rezervistul poate lucra în viața civilă sau în propria gospodărie, dar primește în plus și o mică sumă de bani, lunar, din partea MApN, care știe că poate conta pe el în caz de război.

Pentru posturile de rezervist voluntar, MApN primește candidaturi din partea oricărui cetățean român, indiferent de sex, cu condiția să aibă cel mult 55 de ani (pentru cei care au deja o anumită pregătire militară) sau cel mult 51 de ani (pentru cei care nu au deloc pregătire militară).

Candidații pentru posturile de rezervist voluntar trebuie să fi absolvit cel puțin școala generală, dar în funcție de nivelul studiilor vor fi încadrați cu grad de soldat, gradat, subofițer, maistru militar sau ofițer

 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Coșul de fum neprotejat continuă să facă pagube

Teona Gherasim

12 ani de puşcărie pentru că i-a apărat onoarea nevestei

Redacția

Peste 300 de amenzi aplicate de polițiștii locali în primele 6 luni ale acestui an

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site