NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De astăzi, noi reguli în taximetrie

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care modifică legea taximetriei intră în vigoare astăzi şi permite sancţionarea directă a şoferilor care fac transporturi de persoane contra cost, fără a avea autorizaţie conform legii.

 

Şoferii riscă amenzi de peste 25.000 de lei, dar şi reţinerea documentelor autoturismului.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti:  În cazul în care nu au autorizaţia de transport în regim taxi sau închiriere se vor sancționa cu o amendă cuprinsă între 25.000 de lei și 50.000 de lei, iar în cazul în care autorizația de taxi sau închiriere nu este valabilă, sancțiunea este cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei. Pe lângă sancțiunile acestea se suspendă și dreptul de a utiliza autovehiculul, ridicându-se și plăcuțele cu numerele de înmatriculare pe o perioadă de şase luni.

În urmă cu o lună, reprezentanţii Guvernului au promis că vor emite un act normativ care să reglementeze şi transportul alternativ cu ajutorul unor platforme digitale.

Ministerul Transporturilor a anunţat formarea unui grup de lucru, însă proiectul de act normativ încă nu este gata.

Recent, la o dezbatere în parlament, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, preciza că piaţa de transport de persoane din România trebuie să includă şi aplicaţiile moderne, dar reglementate.

 sursa www.radioiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Trei curse noi de la Aeroportul Iaşi. Sute de oameni pleacă astăzi la munca agricolă în Germania

Redacția

Alți 5 pacienți cu coronavirus au murit în România. Bilanțul a ajuns la 881 decese

Redacția

Reacția Salvamont după ce ministrul Vela a dat undă verde pentru alpinism: Virusul nu a dispărut și o să îl ducem cu noi și pe munte

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site