NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cutremur devastator: Cel puţin 145 de morţi şi peste 850 de răniţi

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea 7,3 care s-a produs la graniţa dintre Iran şi Irak arată că cel puţin 145 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 850 de oameni au fost răniţi, scrie Reuters.

 

Cel puţin 141 de persoane au fost ucise în Iran, a declarat, la televiziunea de stat, Behnam Saeedi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Naţionale de Management al Dezastrelor din Iran. De asemenea, peste 850 de oameni au fost răniţi, a spus el. Seismul a fost resimţit în mai multe zone din Iran, dar provincia cea mai afectată este Kermanshah, care a anunţat trei zile de doliu.

Peste 97 de victime au fost în oraşul Sarpol-e Zahab din Kermanshah, la aproximativ 15 kilometri de graniţa cu Irakul. Spitalul principal al oraşului a fost grav avariat şi se luptă să trateze sute de persoane rănite, a anunţat televiziunea de stat. Oficialii au mai anunţat că cel puţin patru oameni au murit în Irak, iar alte peste 50 de persoane au fost rănite.

Cutremurul, cu magnitudinea 7,3, a avut epicentrul la 32 de kilometri de oraşul irakian Halabja, la o adâncime de 33.9 kilometri.Seismul a produs panică pe străzile capitalei irakiene Bagdad, oamenii ieşind pe străzi. La moscheile din Bagdad şi din alte localităţi irakiene s-au spus rugăciuni la difuzoare. Cutremurul a fost resimţit şi în Turcia.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Critici dure la adresa activității Primăriei din partea unui pensionar nemulțumit de cum arată unele spații de joacă, cablurile ce pun în pericol pietonii și trotuarele extrem de degradate

Răzvan Grecu

Copil din Pașcani pe patul de spital după ce a căzut de la înălțime

Răzvan Grecu

Priveghi cu lăutari în curtea unei biserici. Păşcăneni ţinuţi treji de nişte rromi (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site