NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Baia Mare i-a suflat municipiului Iași titlul de Capitală a Tineretului în România

Iaşul a pierdut competiţia pentru titlul de Capitală a Tineretului în România. Dosarul de candidatură a fost înaintat de mai multe organizaţii neguvernamentale cu activităţi pentru tineret.

Iaşul a prins „lista scurtă“ a candidaţilor, alături de Satu Mare şi Baia Mare, titlul fiind adjudecat de ultimul oraş menţionat. Conceptul şi sloganul Iaşului au fost „IS ON! – 100 de ani, două capitale“. Grupul de lucru pentru realizarea dosarului de candidatură a fost format din reprezentanţi a 34 de organizaţii neguvernamentale, care au beneficiat şi de sprijinul municipalităţii.

Oraşul câştigător al competiţiei, Baia Mare, şi-a adjudecat şi un premiu de 50.000 euro, oferit de o instituţie bancară, suma fiind destinată promovării în mediul online. Un alt beneficiu pentru câştigător vizează consultanţa de specialitate acordată de experţi în demersul ONG-urilor de a implementa proiectele propuse în dosarul de candidatură. Premiul reprezintă un punct de pornire pentru finanţarea proiectelor propuse de oraşul câştigător al titlului, dar şi o resursă disponibilă pentru contribuţia proprie în atragerea de surse adiţionale de finanţare, se arată pe site-ul oficial al competiţiei.

Organizatorii concursului anual, care se desfăşoară din 2016, sunt Consiliului Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi BCR. Programul a fost iniţiat după ce Clujul a câştigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015, principiile de funcţionare ale celor două competiţii fiind similare.

 Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Cum e să ai 9.000 de mașini? Citiți povestea fraților Ștefan, proprietarii celui mai mare grup românesc de închirieri auto

Redacția

Ministerul Transporturilor din Moldova da in judecata Remar Pascani

Redacția

Florin Cîțu: ”Popririle vor fi ridicate automat”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site