RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Contestațiile au schimbat clasamentul: Cea mai mare notă la BAC revine unei eleve de la Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani!

Răsturnare de situație după depunerea contestaţiilor pe marginea rezultatelor anunțate la Bacalaureat 2020. Înainte de acestea, cea mai mare medie de Bacalaureat era 9,85 și aparținea elevei Elena Grosu, absolventă a Liceului Teoretic „Miron Costin” Pașcani. Acum media cea mai mare aparține elevei Bianca Elena Isticioaia, absolventă a Colegiului Național “Mihail Sadoveanu” Pașcani.

Bianca Elena Isticioaia a obținut media 9,66 la bacalaureat, însă în urma depunerii contestației la limba și literatura română, eleva a obținut media 9,91, reușind să aibă astfel, prima medie pe liceu, dar și cea mai mare notă de la Bacalaureat 2020 din Municipiul Pașcani. 

Conducerea unității de învățământ se arată extrem de mulțumită de rezultatele obținute de absolvenți.

„Ne mândrim și suntem bucuroși pentru rezultatele obținute de toți elevii noștrii,dar nu putem să nu vorbim astăzi de fetele de la filologie, absolventele ce deschid primele locuri ale clasamentului, Bianca și Roberta. Am avut înainte de contestații media 9,76 a elevei Elena Roberta Bița, o elevă deosebită, serioasă care a știut întotdeauna că școala și educația trebuie să fie pe primul loc. Roberta rămâne pe podium, dar după contestațiicolega ei de clasă Bianca Elena Isticioaia cu media 9,91 a surclasat-o. Bianca a ajuns să aibă prima medie pentru școala noastră, dar mai mult decât atât are cea mai mare medie la Bacalaureat 2020 din tot orașul Pașcani. Bianca înainte de contestații avea două medii de 10 la istorie și logică, după contestații a primit 9,75 la limba și literatura română și astfel are cea mai mare medie din oraș. Bianca nu s-a remarcat numai acum la Bacalaureat, a fost dintotdeauna fruntașă la școală, la olimpiade, la proiectele la care a participat, la activități extrașcolare , peste tot unde mergea se făcea remarcată trebuia să fie printre premianț. Felicitări Bianca! Felicitări Roberta! Felicitări dragii noștrii absolvenți ai promoției 2020! Felicitări dragi profesori ce ați contribuit la formarea lor! ”, a declarat Genoveva Șerban, directorul Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” .

  

În spatele acestor rezultate excepționale se află multe ore de muncă constantă, iar cheia scuccesului cea condus la această reușit, a fost implicarea familiei, dar mai ales a profesorilor care le-au îndrumat pe parcursul celor patru ani de liceu.

„A fost o perioadă dificilă pentru toată lumea, dar, mai ales, pentru noi, cei care am susținut așa-zisul examen al maturității. Am auzit diferite păreri, fie că e bine să dăm acest examen, fie că nu trebuie să-l susținem. A fost o perioadă grea atât pentru mine, cât și pentru colegii mei, deoarece incertitudinea ne-a cauzat și mai mult stres. Emoțiile firești ale astui examen au fost dublate de pandemie, de grija pe care am avut-o mereu să nu mă îmbonăvesc și, mai ales, să nu-i îmbolnăvesc pe ceilalți. Cu toate acestea, am trecut cu brio peste astfel de impedimente. Evident, acest fapt nu ar fi fost posibil fără susținerea pe care am avut-o de la părinții mei, fără încurajarea prietenilor mei și îndrumarea profesorilor. Le urez colegilor mei sincere felicitări pentru reușită și mult succes în continuare! Mii de mulțumiri profesorilor care mi-au fost alături în toată această perioadă!”, ne-a declarat Bianca Elena Isticioaia.

Cele două eleve excepționale ale CNMS Pașcani își doresc să meargă mai departe. Bianca vrea să urmeze cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, în timp ce Roberta dorește să urmeze cursurile Facultății de Psihologie și Științe ale Educației tot din cadrul UAIC.

Related posts

Școli închise temporar în județul Iași, din cauza conditiilor meteo – vezi care sunt acestea (audio)

Carmen Bălăceanu

Clubul Copiilor Pașcani-alternativă pentru timpul liber al elevilor

Redacția

Ce riscă părinții care nu își asumă refuzul vaccinării copiilor

Redacția
Încarcă...