NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Consiliere psihologică pentru părinții elevilor din clasele care vor susține evaluări naționale în luna mai 2014

Părinții elevilor ce vor susține anul acesta evaluări naționale la clasele a II -a, a IV -a, a VI -a și a VIII -a, sunt consiliați psihologic zilele acestea pentru a înțelege mai bine cum ar trebui să fie pregătiți copiii în momentul susținerii unui examen.

Conducerea Ministerului Educației a realizat că tinerii au probleme serioase în momentul în care ajung în sala de examen, cei mai mulți dintre ei blocându-se psihic.

Pentru ca elevii care vor susține în luna mai evaluările naționale, să fie mai pregătiți, școlile organizează în diferite locații întâlniri între psihologul școlii și părinți.

  

O unitate din municipiul Pașcani care organizează astfle de întâlniri este Școala ”Iordachi Cantcuzino”.

Acestea au loc la sala de seminarii a Primăriei Pașcani în zilele de 19-20 februarie cât și 26-27 februarie de la ora 17.00, unde psihologul școlii Claudia Radu le va explica părinților cum îi pot ajuta pe cei mici să poată trece mai ușor peste emoțiile unui examen important.

Conform Ministrului Educației, Remus Pricopei, aceste evaluări reprezintă o radiografie a sistemului de învățământ, oferă rezultate comparabile și permit acțiunea pe două paliere. Pe de o parte, profesorii vor avea posibilitatea să intervină din timp, prin mijloace specifice, pentru a remedia problemele punctuale și a îmbunătăți rezultatele finale. Pe de alta parte, Ministerul Educației Naționale va dispune de un tip de feed-back care îi va permite să introducă mai multă coerență în politicile educaționale și să crească performanța și calitatea sistemului de învățământ.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Expoziţie concurs „Primăvara în culoare” pe holul Casei de Cultură

Ema Roman

Centrele de examen pentru susţinerea BAC-ului de toamnă

Redacția

Balul Bobocilor de la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Pașcani! (VIDEO)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site