NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Compozitorul argentinian Jorge Milchberg, celebru pentru „El Condor pasa”, a murit la Paris

Muzicianul și compozitorul argentinian Jorge Milchberg, celebru pentru că a adaptat și înregistrat în anii 1960 „El Condor pasa”, care a devenit probabil cea mai cunoscută melodie andină din lume, a murit la Paris la vârsta de 93 de ani, a anunțat vineri, 26 august, ambasada Argentinei, potrivit Le Figaro.

Jorge Milchberg, născut la Buenos Aires în 1928 din părinți polonezi, dar care trăia în Franța din 1955, a murit pe 20 august, însă decesul său a fost anunțat abia vineri de către familia sa și ambasadă.

Advertisements

Pianist de formație clasică, dar și un interpret de charango (o chitară andină ciupită) de renume mondial, Milchberg a fost membru și director artistic timp de aproape 60 de ani al „Los Incas”, un grup emblematic de muzică andină fondat în anii 1950 la Paris, care a efectuat turnee internaționale, a precizat ambasada într-un comunicat. Los Incas, cunoscuți și sub numele de Urubamba, au înregistrat „El condor pasa” (Condorul trece) în 1963, apoi din nou cu aranjamente de Milchberg și versuri de Paul Simon, o versiune cântată de duo-ul folk newyorkez Simon și Garfunkel, sub titlul „If I could”, în albumul „Bridge over troubled water” (1970).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Strategia Naţională Anticorupţie 2021 – 2025, una dintre ţintele asumate prin PNRR, va fi adoptată în şedinţa de Guvern de vineri

Redacția

Primarul Sectorului 2: Dacă vrem să facem reformă, avem nevoie de voturile PNL

Redacția

Un român a fost găsit vinovat de uciderea şi violarea unei studente, în Austria, la peste 6 ani după comiterea faptelor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site