NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Polonia cumpără aproape 400 de tancuri și obuziere din Coreea de Sud

sursa foto: Pexels

Polonia a fost de acord să cumpere aproape 400 de tancuri principale de luptă şi obuziere din Coreea de Sud, potrivit ministrului polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, relatează Agerpres.

Acordul, despre care presa sud-coreeană estimează că se cifrează la câteva miliarde de dolari, a fost semnat în iulie şi prevede livrarea a 180 de tancuri principale de luptă K2 până în 2025, împreună cu pachete de antrenament şi logistică, precum şi muniţie.

Tancurile urmează să staţioneze la baza militară Morag din nordul Poloniei.

Advertisements
  

Primele zece tancuri K2 urmează să fie livrate anul acesta, a mai spus Blaszczak.

Polonia mai cumpără din Coreea de Sud 212 obuziere autopropulsate K9, dintre care 24 urmează să fie livrate în cursul acestui an. Obuzierele vor înlocui armamentul pe care Polonia l-a donat Ucrainei.

Polonia este unul din cei mai importanţi susţinători militari şi politici ai Ucrainei.

Advertisements

Invazia rusă în Ucraina începută pe 24 februarie a stârnit temeri la Varşovia că şi Polonia s-ar putea confrunta cu un atac din partea Rusiei.

Citește și…  » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Profesor acuzat că a hărțuit sexual o elevă: “Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“

Redacția

Birourile Permanente ale celor două Camere se reunesc  pe tema moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR. Moţiunea ar putea avea probleme procedurale

Redacția

VIDEO Moment stânjenitor cu Rafila și Cîmpeanu: Întrebați cât de în siguranță sunt copiii care merg la școală în valul 5 al pandemiei, miniștrii Sănătății și Educației au tăcut: ”Da”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site