NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ce spun factorii de decizie, de la nivel local, despre importanţa educaţiei şcolare

La dezbaterea organizată de Inspectoratul Şcolar au participat mulţi factori de decizie, de la nivel local, care, prin natura funcţiilor deţinute, sunt implicaţi direct sau indirect în desfăşurarea actului educaţional. Printre cei prezenţi amintim primari, viceprimari, o parte dintre ei chiar cadre didactice, dar şi consilieri locali.

Viceprimarul Vasile Axinte, consilierul Marius Pintilie, primarul comunei Lezpezi şi primarul de la Ciohorăni  au opinat, rând pe rând, cu privire la importanţa acestui eveniment, la rolul profesorilor, al elevilor şi al părinţilor în procesul educaţional.

Primul care a vorbit a fost Vasile Axinte care a susţinut că salută şi apreciază iniţiativa Inspectoratului, care a ales să organizeze un astfel de eveniment şi la Paşcani. Acesta a declarat că susţine învăţământul local şi se implică în bunul mers al şcolilor, susţinut fiind de consilierii locali.

Subliniez că implicarea comunităţii locale este din ce în ce mai importantă în viaţa şcolilor. Eu ca reprezentant al acestei comunităţi, mă implic direct în bunul mers al şcolilor, sprijinindu-le pe toate planurile în acordarea de burse pentru elevi, asigurarea navetei profesorilor, premierea olimpicilor acestea fiind doar câteva aspecte. Sperăm ca în anul care a început să reuşim să facem mai multe pe linia investiţiilor în fiecare şcoală”, a declarat Vasile Axinte.

Şi Marius Pintilie a avut câteva cuvinte de spus la adresa audienţei prezente la dezbatere. Acesta a vorbit atât din postura de părinte, cât şi din cea de antreprenor şi consilier local. “Vă asigur de sprijinul meu în tot ceea ce înseamnă învăţământul din Paşcani. Este important să asigurăm dinamica economică a zonei”, a declarat acesta.

Camelia Gavrilă l-a invitat la discuţii şi pe primarul comunei Lespezi, Ionuţ Lazăr, care a declarat că va susţine întotdeauna proiectele lansate pe infrastructura şcolară. Acesta a invitat inspectorul şcolar la inaugurarea a două şcoli din Heci şi Buda, din vara aceasta.

Discursul primarului din Ciohorăni a fost unul complex în sensul în care a abordat mai mulţi factori care ajută la performanţa şcolară a elevilor. Constantin Ticu a dat un exemplu personal, subliniind că părinţii au un rol important în ceea ce priveşte educaţia copiilor lor. Totodată a susţinut că este necesar să se găsească modalităţi prin care elevii să nu-i mai insulte pe profesori şi să nu-i împiedice să-şi ţină orele. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ce subiecte au picat la Istorie anul acesta

Redacția

Ce-nsemna să fii medic în Imperiul Roman

Răzvan Grecu

Chiulangii lăsaţi fără “Bani de liceu”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site